Posthumna odlikovanja za 31 poginulog borca iz Banjaluke i Gradiške

RTRS
Posthumna odlikovanja za 31 poginulog borca iz Banjaluke i Gradiške

Banjaluka - S područja grada Banjaluka i opštine Gradiška danas je posthumno odlikovan 31 poginuli borac.

Medalje "Zasluga za narod", porodicama poginulih uručio je izaslanik predsjednika Republike Srpske, Siniša Karan.

Igor Karakaš primio je odlikovanje za oca koji je poginuo na Grmečkom ratištu. Stare rane, kaže, ponovo su otvorene, ali onih koji su podnijeli najveću žrtvu treba s ponosom da se sjećamo.

- Porodica je sad na okupu, svi smo zajedno. Ne trebamo plakati kada pomenemo poginule, trebamo se prekrstiti, kaže Igor.

Poginule borce, koji su dali najveći doprinos u stvaranju Srpske i trajno svoja imena upisali u njene temelje, ne smijemo zaboraviti, poručili su iz Kabineta predsjednika Srpske.

- Prilika je da ukazom predsjednika Republike Srpske sve institucije i građani ukažu posebnu čast onima koji su dali najvrednije što svako ima. Oni su trajno0 upisali svoja imena u temelje Srpske, istakao je Siniša Karan, izaslanik predsjednika Republike Srpske.

Odlikovani borci pokazali su herojstvo tokom izvršavanja svojih patriotskih zadataka što nam je donijelo slobodu, kažu u Organizaciji porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila.

- Žrtvovali su svoj život. Kao što smo čuli, 31 borac je odavde poginuo u stvaranju i očuvanju Srpske, rekao je Nedeljko Mitrović, predsjednik Republičke organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik od 2012. godine do danas postuhno je odlikovao 1.564 poginula borca Vojske Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana