Pogoršana epidemiološka situacija u Bileći

Srna
Pogoršana epidemiološka situacija u Bileći

BILEĆA- Epidemiološka situacija u Bileći je pogoršana, na području opštine virusom korona trenutno je zaraženo 38 lica, a čekaju se rezultati za 34 testirane osobe, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije.

Iz Štaba navode da je primijećeno da se određeni broj lica koja su testirana na virus korona pojavljuju na javnim mjestima.

"Preduzećemo određene mjere prema osobama koje se neodgovorno ponašaju. Dom zdravlja će, isti dan kada budu izvršena testiranja, obavijestiti policiju i komunalnu policiju, tako da oni budu informisani i da mogu da reaguju", rekao je član Štaba za vanredne situacije Mihajlo Vujović.

Vujović je apelovao na stanovnike Bileće da se, čim osjete neke simptome, samoizoluju i da se odgovorno ponašaju prema svojoj porodici i sredini u kojoj žive.

"Moramo da znamo da mjere Republičkog štaba za vanredne situacije nisu propisane radi maltretiranja građana, nego smisleno u skladu sa preporukama epidemiologa radi zaštite života i zdravlja građana", kaže Vujović.

Od početka epidemije virusa korona u Srpskoj, prema podacima republičkog Ministarstva unutrašnjih poslova, zbog nepoštovanja epidemioloških mjera kažnjeno je 5.880 građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana