Погоршана епидемиолошка ситуација у Билећи

Срна
Погоршана епидемиолошка ситуација у Билећи

БИЛЕЋА- Епидемиолошка ситуација у Билећи је погоршана, на подручју општине вирусом корона тренутно је заражено 38 лица, а чекају се резултати за 34 тестиране особе, саопштено је из Штаба за ванредне ситуације.

Из Штаба наводе да је примијећено да се одређени број лица која су тестирана на вирус корона појављују на јавним мјестима.

"Предузећемо одређене мјере према особама које се неодговорно понашају. Дом здравља ће, исти дан када буду извршена тестирања, обавијестити полицију и комуналну полицију, тако да они буду информисани и да могу да реагују", рекао је члан Штаба за ванредне ситуације Михајло Вујовић.

Вујовић је апеловао на становнике Билеће да се, чим осјете неке симптоме, самоизолују и да се одговорно понашају према својој породици и средини у којој живе.

"Морамо да знамо да мјере Републичког штаба за ванредне ситуације нису прописане ради малтретирања грађана, него смислено у складу са препорукама епидемиолога ради заштите живота и здравља грађана", каже Вујовић.

Од почетка епидемије вируса корона у Српској, према подацима републичког Министарства унутрашњих послова, због непоштовања епидемиолошких мјера кажњено је 5.880 грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана