Odobrena isplata za nabavku lijeka "Aktemra" za liječenje oboljelih od korone

Srna
Odobrena isplata za nabavku lijeka "Aktemra" za liječenje oboljelih od korone

BANjALUKA - Upravni odbor Kompenzacinog fonda Republike Srpske danas je odobrio isplatu 195.000 KM /uračunat PDV-e/ za nabavku lijeka "aktemra" /tocilizumab/, koncentrat za rastvor za infuziju za liječenje oboljelih od virusa korona za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ i bolnica u Srpskoj.

"Zadužuje se UKC da sprovede postupak javne nabavke i uvoza lijeka žaktemraž bočica u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima za potrebe UKC-a 100 bočica u dozi od 200 miligrama i 100 bočica u dozi od 400 miligrama, a za sve ostale bolnice prema potrebama, 100 bočica u dozi od 200 miligrama i 100 bočica u dozi od 400 miligrama", saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Upravni odbor je na današnjoj sjednici usvojio Informaciju o obezbjeđivanju finansijskih sredstava za nabavku lijeka "aktemra".

Za realizaciju zaključka zadužen je UKC i Kompenzacioni fond Republike Srpske.

Upravni odbor Kompenzacinog fonda prihvatio je na današnjoj sjednici i Informaciju o zapošljavanju doktora medicine na određeno vrijeme u javnim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj u toku pandemije izazvane virusom korona.

Kompenzacioni Fond je saglasan da se uplate sredstva za bruto plate iz Kompenzacionog fonda za mjesec mart i april 2021. godine u iznosu od 140.984 KM javnim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana