Одобрена исплата за набавку лијека "Актемра" за лијечење обољелих од короне

Срна
Одобрена исплата за набавку лијека "Актемра" за лијечење обољелих од короне

БАЊАЛУКА - Управни одбор Компензациног фонда Републике Српске данас је одобрио исплату 195.000 КМ /урачунат ПДВ-е/ за набавку лијека "актемра" /тоцилизумаб/, концентрат за раствор за инфузију за лијечење обољелих од вируса корона за потребе Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ и болница у Српској.

"Задужује се УКЦ да спроведе поступак јавне набавке и увоза лијека жактемраж бочица у складу са позитивним законским прописима за потребе УКЦ-а 100 бочица у дози од 200 милиграма и 100 бочица у дози од 400 милиграма, а за све остале болнице према потребама, 100 бочица у дози од 200 милиграма и 100 бочица у дози од 400 милиграма", саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Управни одбор је на данашњој сједници усвојио Информацију о обезбјеђивању финансијских средстава за набавку лијека "актемра".

За реализацију закључка задужен је УКЦ и Компензациони фонд Републике Српске.

Управни одбор Компензациног фонда прихватио је на данашњој сједници и Информацију о запошљавању доктора медицине на одређено вријеме у јавним здравственим установама у Републици Српској у току пандемије изазване вирусом корона.

Компензациони Фонд је сагласан да се уплате средства за бруто плате из Компензационог фонда за мјесец март и април 2021. године у износу од 140.984 КМ јавним здравственим установама у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана