Mjestimično vlažni kolovozi, magla u kotlinama smanjuje vidljivost

Srna
Mjestimično vlažni kolovozi, magla u kotlinama smanjuje vidljivost

BIJELjINA - Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske skreću pažnju vozačima na učestale odrone na brojnim dionicama, na povećanu opasnost od klizišta, kao i na smanjenu vidljivost zbog magle u kotlinama.

Saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom zbog radova na dionici magistralnog puta Rogolji-Baraći zbog sanacije magistalnog puta, kao i na dionici puta Stari Ugljevik-Glavičice /rejon Glinja/.

Saobraćaj je potpuno obustavljen na dionici regionalnog puta Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog sanacije klizišta, a vozila će se preusmjeravati alternativnim pravcima Razboj-Gornja Vijaka-Derventa-Doboj i Razboj-Tedin Han-Doboj.

Zbog sanacija klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i na dionici Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja, saboraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Saobraćaj za teretna vozila zabranjen je na regionalnom putu Mačkovac-Piperi zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

U toku su radovi na sanaciji pasarele na magistralnom putu Šargovac-Banjaluka jedan zbog čega će biti izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i zbog radova na izgradnji biciklističke i pješačke staze do 23. juna na magistralnom putu Rudice-Novi Grad, kao i na dionici magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ zbog rekonstrukcije puta.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola-Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola izmjenjen je režim saobraćaja, kao i na spoju puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Na dijelu magistralnog puta Žegulja-Ljubinje, dionica Podvrsnik-Ljubinje, u toku su radovi na rekonstrukciji puta, te se saobraćaj odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva-Vrba u tunelu Čemerno zbog izvođenja radova do 1. jula.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor do kraja godine dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su i na regionalnim putevima Razboj-Rudanka i Razboj-Tedin Han.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj se na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka odvija jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, zbog aktiviranih klizišta.

Polučasovne obustave saobraćaja radnim danom 8.00 do 15.00 časova radi deminiranja terena na snazi su regionalnom putu Podnovlje-Polje.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcu entitetska granica Donje Ledenice-Crkvina-Granični prelaz Šamac, Lepnica-Blaževac, Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, Donje Ledenice-Crkvina-GP Šamac

U FBiH zbog radova na magistralnom putu Sarajevo-Vogošća, u Ulici Alipašina, saobraćaj se iz smjera Vogošće preusmjerava kroz ulicu Jukićeva, dok se iz smjera Sarajeva saobraćaj odvija Alipašinom ulicom, jednom trakom.

Saobraćaj se odvija sporije zbog radova na magistralnim putevima Srbljani-Bosanska Krupa, Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Šićki Brod-Lukavac, Bihać-Kamenica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno, iz smjera Rostova.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica na auto-putu za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela "1. mart" u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Zbog slijeganja puta na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa, Donji Vakuf-Jajce, u funkciji je samo jedna traka.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži /Stup-Blažuj/, saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraćaj odvija preko mosta, gdje je u funkciji jedna traka.

Na grančnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana