Мјестимично влажни коловози, магла у котлинама смањује видљивост

Срна
Мјестимично влажни коловози, магла у котлинама смањује видљивост

БИЈЕЉИНА - Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске скрећу пажњу возачима на учестале одроне на бројним дионицама, на повећану опасност од клизишта, као и на смањену видљивост због магле у котлинама.

Саобраћај се одвија једном коловозном траком због радова на дионици магистралног пута Рогољи-Бараћи због санације магисталног пута, као и на дионици пута Стари Угљевик-Главичице /рејон Глиња/.

Саобраћај је потпуно обустављен на дионици регионалног пута Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због санације клизишта, а возила ће се преусмјеравати алтернативним правцима Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

Због санација клизишта на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и на дионици Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, сабораћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Саобраћај за теретна возила забрањен је на регионалном путу Мачковац-Пипери због оштећења моста у Мачковцу.

У току су радови на санацији пасареле на магистралном путу Шарговац-Бањалука један због чега ће бити измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и због радова на изградњи бициклистичке и пјешачке стазе до 23. јуна на магистралном путу Рудице-Нови Град, као и на дионици магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ због реконструкције пута.

Због реконструкције магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измјењен је режим саобраћаја, као и на споју путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.

На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње, у току су радови на реконструкцији пута, те се саобраћај одвија наизмјеничним пропуштањем возила.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Брод на Дрини два-Врба у тунелу Чемерно због извођења радова до 1. јула.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено.

На дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор до краја године долазиће до измјене у одвијању саобраћаја.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су и на регионалним путевима Разбој-Руданка и Разбој-Тедин Хан.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај се на регионалном путу Укрина-Горња Вијака одвија једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, због активираних клизишта.

Получасовне обуставе саобраћаја радним даном 8.00 до 15.00 часова ради деминирања терена на снази су регионалном путу Подновље-Поље.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцу ентитетска граница Доње Леденице-Црквина-Гранични прелаз Шамац, Лепница-Блажевац, Станић Ријека-гранични прелаз Брод, Доње Леденице-Црквина-ГП Шамац

У ФБиХ због радова на магистралном путу Сарајево-Вогошћа, у Улици Алипашина, саобраћај се из смјера Вогошће преусмјерава кроз улицу Јукићева, док се из смјера Сарајева саобраћај одвија Алипашином улицом, једном траком.

Саобраћај се одвија спорије због радова на магистралним путевима Србљани-Босанска Крупа, Кисељак-Громиљак, Лашва-Каоник, Шићки Брод-Лукавац, Бихаћ-Каменица и Рипач-Дубовско, као и на улазу у Бугојно, из смјера Ростова.

Због извођења санационих радова на мосту Горица на ауто-путу за саобраћај је затворена десна цијев тунела "1. март" у смјеру Зеница-Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз лијеву тунелску цијев.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа, Доњи Вакуф-Јајце, у функцији је само једна трака.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Због радова на мосту на Илиџи /Ступ-Блажуј/, саобраћај се из смјера Блажуја преусмјерава кроз насеље Лужани, док се из смјера Илиџе саобраћај одвија преко моста, гдје је у функцији једна трака.

На гранчним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана