Ministri Klokić i Rajčević na panelu o studentskoj dijaspori

Danijela Bajić
Ministri Klokić i Rajčević na panelu o studentskoj dijaspori

BANjALUKA - Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić i ministar za naučno tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević učestvovali su na panelu „Odnosi Srbije i Republike Srpske sa studentskom dijasporom – perspektive razvoja" koji je, u sklopu Zimske OSSIlacije 2019, održan u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Tokom panel diskusije ministar Klokić je istakao važnost saradnje institucija Republike Srpske sa dijasporom, naročito sa mnogobrojnom akademskom zajednicom u inostranstvu. 

Upoznao je studente o tome da je u ministarstvu kojim rukovodi nedavno formirano Odjeljenje za dijasporu i da je u toku mapiranje svih ljudi, kako istaknutih privrednika tako i srpskih studenata u rasejanju. 

Tom prilikom ministar Klokić je predložio potpisivanje sporazuma o saradnji između Organizacije srpskih studenata u inostranstvu (OSSI) i svih osam predstavništava Republike Srpske u inostranstvu kako bi se ostvario kontakt i uspostavila saradnja.

Tokom održavanja panela, ministar Rajčević je najavio pokretanje aplikacije koja bi funkcionisala kao društvena mreža i pomoću koje bi srpski studenti u dijaspori komunicirali međusobno, ali i sa institucijama Republike Srpske.

Nakon panela ministri Klokić i Rajčević su od predstavnika Organizacije srpskih studenata u inostranstvu dobili zahvalnice.

Predstavnici Organizacije srpskih studenata u inostranstvu (OSSI) borave u Banjoj Luci povodom Zimske OSSIlacije 2019 koja se održava od 25. do 27. decembra 2019. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana