Ministar zdravlja sa rukovodstvom UKC-a RS: U fokusu razvoj novih procedura

Srna
Ministar zdravlja sa rukovodstvom UKC-a RS: U fokusu razvoj novih procedura

Banjaluka - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da Univerzitetski klinički centar (UKC) RS, kao najveća zdravstvena ustanova u Srpskoj, u narednom periodu u fokusu svog rada ima razvoj novih procedura dijagnostike i liječenja.

Šeranić je u petak održao sastanak sa rukovodstvom ove zdravstvene ustanove, tokom kojeg je bilo riječi i o mogućnostima razvoja transplantacije, kao i naučnoistraživačkog rada, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću. Razgovarano je i o završetku rekonstrukcije kompleksa UKC-a, opremanju i budućem razvoju kardiohirurgije, koje se očekuje krajem ove godine.

Šeranić je upoznao sagovornike o namjeri da se u narednom periodu radi na sveobuhvatnoj analizi poslovanja zdravstvenih ustanova, strukture dugovanja, iskoristivosti medicinske opreme i slično, s ciljem da se zdravstveni sistem u što većoj mjeri prilagodi potrebama pacijenata. Generalni direktor UKC-a RS Vlado Đajić naglasio je da ova ustanova u posljednjem periodu bilježi značajne iskorake u poslovanju, gdje je kao jedan od najznačajnijih uspjeha naveo uspješno preseljenje svih hirurških klinika iz centra grada na Paprikovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana