Ministar informisao privrednike o uslovima plasmana sredstava

Srna
Ministar informisao privrednike o uslovima plasmana sredstava

KOSTAJNICA, 26. JANUARA /SRNA/ - Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević upoznao je danas privrednike u Kostajnici o uslovima plasmana sredstava koja su predviđena u budžetu ministarstva za ovu godinu u iznosu od četiri miliona KM za nabavku novih tehnologija i opreme.

Petričević je novinarima nakon sastanka sa načelnikom opštine Nikolom Janjetovićem i posjete preduzećima "Sana linea" i "Foresta" rekao da su se kostajnički privrednici interesovali na koji način da ostvare prava. 

"Mi smo ih uputili, upoznali ih o tome, rekli da smo im na raspolaganju, ostavili kontakt brojeve svih resornih pomoćnika, tako da smo maksimalno dali mogućnost da se određene nejasnoće mogu odmah pojasniti i da se ide u pravcu njihovog boljeg poslovanja", dodao je Petričević. 

Petričević je naglasio da treba pomoći stanovništvu i privrednicima u ovoj lokalnoj zajednici koju je nedavno pogodio snažan zemljotres, te podsjetio da je Vlada Srpske interventno djelovala odmah nakon zemljotresa. 

On je naglasio da treba pomoći i privredi koja je ugrožena epidemijom virusa korona. 

Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović rekao je da je fokus posjete ministra bio da se privrednicima daju informacije koje im nisu bile dostupne. 

"Ministar je izložio određene programe ministarstva i mislim da će doći do njihove realizacije ovdje u Kostajnici i da će biti napretka u svakom pogledu", dodao je Janjetović. 

Direktor preduzeća "Sana linea" Marijana Bučevac rekla je da su ministra upoznali o problemima sa kojima se suočavaju, među kojima je problem u vezi sa izolacijom radnika, odnosno bolovanjem po tom osnovu, koje traje do 30 dana i ide na teret firme. 

"Kao problem smo naveli i nemogućnost da učestvujemo i dobijamo tendere za proizvodnju uniformi i radnih odijela za institucije i preduzeća sa područja Republike Srpske. Te poslove u 98 odsto slučajeva rade tekstilna preduzeća iz Federacije BiH", navela je Bučevac. 

Ona je dodala da je u nedavnom zemljotresu preduzeću pričinjena šteta od oko 80.000 KM, ali da proizvodni proces nije ugrožen. 

Bogdan Stanisavljević iz preduzeća "Foresta", koje zapošljava sto ljudi i bavi se preradom drveta, rekao je da na objektima ovog preduzeća zemljotres nije pričinio štetu, niti je uticao na proizvodni proces. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana