Министар информисао привреднике о условима пласмана средстава

Срна
Министар информисао привреднике о условима пласмана средстава

КОСТАЈНИЦА, 26. ЈАНУАРА /СРНА/ - Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић упознао је данас привреднике у Костајници о условима пласмана средстава која су предвиђена у буџету министарства за ову годину у износу од четири милиона КМ за набавку нових технологија и опреме.

Петричевић је новинарима након састанка са начелником општине Николом Јањетовићем и посјете предузећима "Сана линеа" и "Фореста" рекао да су се костајнички привредници интересовали на који начин да остваре права. 

"Ми смо их упутили, упознали их о томе, рекли да смо им на располагању, оставили контакт бројеве свих ресорних помоћника, тако да смо максимално дали могућност да се одређене нејасноће могу одмах појаснити и да се иде у правцу њиховог бољег пословања", додао је Петричевић. 

Петричевић је нагласио да треба помоћи становништву и привредницима у овој локалној заједници коју је недавно погодио снажан земљотрес, те подсјетио да је Влада Српске интервентно дјеловала одмах након земљотреса. 

Он је нагласио да треба помоћи и привреди која је угрожена епидемијом вируса корона. 

Начелник општине Костајница Никола Јањетовић рекао је да је фокус посјете министра био да се привредницима дају информације које им нису биле доступне. 

"Министар је изложио одређене програме министарства и мислим да ће доћи до њихове реализације овдје у Костајници и да ће бити напретка у сваком погледу", додао је Јањетовић. 

Директор предузећа "Сана линеа" Маријана Бучевац рекла је да су министра упознали о проблемима са којима се суочавају, међу којима је проблем у вези са изолацијом радника, односно боловањем по том основу, које траје до 30 дана и иде на терет фирме. 

"Као проблем смо навели и немогућност да учествујемо и добијамо тендере за производњу униформи и радних одијела за институције и предузећа са подручја Републике Српске. Те послове у 98 одсто случајева раде текстилна предузећа из Федерације БиХ", навела је Бучевац. 

Она је додала да је у недавном земљотресу предузећу причињена штета од око 80.000 КМ, али да производни процес није угрожен. 

Богдан Станисављевић из предузећа "Фореста", које запошљава сто људи и бави се прерадом дрвета, рекао је да на објектима овог предузећа земљотрес није причинио штету, нити је утицао на производни процес. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана