Milunoviću spomen-medalja Kluba generala i admirala Srbije

Srna
Milunoviću spomen-medalja Kluba generala i admirala Srbije

BANjALUKA - Klub generala i admirala Srbije je danas, povodom 75 godina od pobjede nad fašizmom i 15 godina svog postojanja, dodijelio Spomen-medalju ministru rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Dušku Milunoviću.

"Ministar Milunović je svojim ljudskim, moralnim i profesionalnim kvalitetima dokazao da je dostojan saborac i da je zaslužio odlikovanje za afirmaciju antifašističke borbe koje mu uručujemo", istakao je general Savo Sokanović.

On je, u ime Kluba generala i admirala Srbije, zahvalio Milunoviću za dosadašnju saradnju, njegovu borbu za istinu o dešavanjima i ulozi boraca Vojske Republike Srpske /VRS/ u otadžbinskom ratu, zalaganje za kontinuirano unapređenje položaja i brigu o saborcima, ali i njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova srpskog naroda.

Čestitavši generalima Dan VRS, Milunović je u saopštenju resornog ministarstva izrazio zahvalnost za uručeno priznanje, ističući da će mu biti čast nositi Spomen-medalju Kluba generala i admirala Srbije.

On je posebno istakao značajnu ulogu generala u otadžbinskom ratu i njihovom hrabrom i odlučnom komandovanju u odbrani otadžbine.

"Vaš doprinos u organizovanju i časnom djelovanju VRS ne smije i neće biti zaboravljen", rekao je Milunović na prijemu za generale iz Srbije, koji prisustvuju obilježavanju Dana VRS.

Prijem je upriličio Milunović sa saradnicima.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana