Милуновићу спомен-медаља Клуба генерала и адмирала Србије

Срна
Милуновићу спомен-медаља Клуба генерала и адмирала Србије

БАЊАЛУКА - Клуб генерала и адмирала Србије је данас, поводом 75 година од побједе над фашизмом и 15 година свог постојања, додијелио Спомен-медаљу министру рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душку Милуновићу.

"Министар Милуновић је својим људским, моралним и професионалним квалитетима доказао да је достојан саборац и да је заслужио одликовање за афирмацију антифашистичке борбе које му уручујемо", истакао је генерал Саво Сокановић.

Он је, у име Клуба генерала и адмирала Србије, захвалио Милуновићу за досадашњу сарадњу, његову борбу за истину о дешавањима и улози бораца Војске Републике Српске /ВРС/ у отаџбинском рату, залагање за континуирано унапређење положаја и бригу о саборцима, али и његовање традиције ослободилачких ратова српског народа.

Честитавши генералима Дан ВРС, Милуновић је у саопштењу ресорног министарства изразио захвалност за уручено признање, истичући да ће му бити част носити Спомен-медаљу Клуба генерала и адмирала Србије.

Он је посебно истакао значајну улогу генерала у отаџбинском рату и њиховом храбром и одлучном командовању у одбрани отаџбине.

"Ваш допринос у организовању и часном дјеловању ВРС не смије и неће бити заборављен", рекао је Милуновић на пријему за генерале из Србије, који присуствују обиљежавању Дана ВРС.

Пријем је уприличио Милуновић са сарадницима.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана