Milioni za most čekaju i u 2017. godini

M. Mi.
Milioni za most čekaju i u 2017. godini

banjaluka - Ministarstvo saobraćaja i veza RS pokrenulo je inicijativu da idući sastanak u vezi sa izgradnjom mosta na rijeci Savi kod Gradiške bude održan upravo u ovoj opštini, a produžen je i rok za preuzimanje 6,8 miliona evra u vidu granta iz Investicionog okvira za zapadni Balkan sa kraja ove na 2017. godinu.

Ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić je podsjetio da je na prošlom sastanku, održanom u septembru u Zagrebu, dogovoreno da se ponovo tri strane sastanu u oktobru, da bi analizirali šta je urađeno i šta je preostalo da se uradi u vezi sa realizacijom ovog projekta.

- Već sam razgovarao sa novim načelnikom Gradiške Zoranom Adžićem da on bude domaćin sastanka. Uputili smo i dopis ministru komunikacija i transporta BiH Ismiru Jusku, jer je riječ o međudržavnom projektu. On bi trebalo da na sastanak u Gradišku pozove predstavnike Hrvatske. Sastanku bi trebalo da prisustvuju i predstavnici Evropske komisije i Evropske investicione banke - rekao je Trninić i dodao da su ispunjeni svi preduslovi za novi sastanak, a da je RS već izdala ekološku dozvolu za most.

Iz Ministarstva komunikacija i transporta RS je saopšteno da je Evropska komisija odlučila da produži rok za preuzimanje 6,8 miliona evra, jer je dovršen postupak izdavanja ekološke dozvole i uspostavljen stabilan koordinacijski mehanizam između BiH i Hrvatske, te da je na sastanku u septembru dobijena čvrsta opredijeljenost Hrvatske za gradnju mosta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana