Mikić: Voda iz prijedorskog bunara jako dobrog kvaliteta

Srna
Mikić: Voda iz prijedorskog bunara jako dobrog kvaliteta

PRIJEDOR - Višegodišnja akcija sakupljanja otpada u zoni neposredne zaštite bunara u naselju Bišćani, kojom je prijedorski "Vodovod" obilježavao Svjetski dan voda, urodila je plodom i već duži period građani tu ne odlažu otpad, izjavio je danas rukovodilac službe za proizvodnju i distribuciju vode Zoran Mikić.

Mikić je istakao da je voda iz bunara prijedorskog "Vodovoda" jako dobrog kvaliteta i da do krajnjih korisnika dolazi uz minimalne tretmane, uglavnom rezidualnim hlorom.

"Ispravna je za piće. Kontroliše se svakodnevno u našim laboratorijma i periodično u laboratorijma Instituta za javno zdravstvo", dodao je Mikić.

Mikić je naveo da je to što se otpad više ne odlaže u blizini bunara od velikog značaja za očuvanje ovog izvorišta sa kojeg se vodom snabdijeva najveći broj građana Prijedora.

"Milijarda ljudi u svijetu ima problem s vodom, a mi imamo privilegiju da živimo na podneblju gdje su istraživanja pokazala da zaliha vode imamo za narednih 100 godina", rekao je Mikić novinarima u Prijedoru.

Svjetski dan voda obilježava se od 1993. godine, a ove godine tema je "Budi promjena koju želiš da vidiš u svijetu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana