Maturanti iz Gračanice na ekskurziji u Srpskoj

Srna
Maturanti iz Gračanice na ekskurziji u Srpskoj

BANjALUKA - Maturanti Građevinsko-saobraćajne škole iz Gračanice sa Kosova i Metohije, među kojima su mnogi boravili u Republici Srpskoj u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", sada su kao maturanti poželjeli da svoju eskurziju provedu samo u Srpskoj, te su danas bili u Banjaluci.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov izjavio je Srni da ih u Odboru posebno raduje što se taj jedinstveni projekat, koji traje već 12 godina, duboko urezao u srpsku djecu, mlade, njihove roditelje, profesore i nastavnike sa Kosova i Metohije i doprinio da požele da posjete Republiku Srpsku.

"To znači da su stvorene neraskidive veze", istakao je Arlov.

Arlov je napomenuo da su maturanti iz Gračanice u organizaciji Turističke organizacije "Holidej" iz Kosovske Mitrovice na svom prvom maturskom putovanju kao srednjoškolci posjetili Banjaluku, Istočno Novo Srajevo, Trebinje i Višegrad, te će posjetiti mnoge vjerske, kulturne i turističke destinacije širom Republike Srske.

"Odbor za period od 22. do 29. juna priprema dolazak oko 700 osnovaca, nastavnika, djece i mladih sa poteškoćama u razvoju i njihovih roditelja sa Kosova i Metohije koji će boraviti kod svojih vršnjaka u 15 gradova i opština Republike Srpske. Vjerujemo da će i oni kad budu maturanti srednjoškolci poželjeti da svoje matursko putovanje provedu u Srpskoj", rekao je Arlov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana