Ljubitelji skijanja otvorili zimsku sezonu na Jahorini

GS
Foto: Kliks

JAHORINA- Ovogodišnja sezona skijanja na Jahorini danas je zvanično otvorena, što su iskoristili ljubitelji ove zimske aktivnosti svih generacija.

Prvi skijaši već su sinoć pristigli na olimpijsku ljepoticu kako bi se od ranih jutarnjih  časova počeli spuštati niz ski stazu Poljice, uređenu umjetnim snijegom, prenosi portal Kliks. Među njima je bio veliki broj najmlađih skijaša, ali i onih starijih koji su spremni dočekali novu zimsku sezonu.

Skijaši su skijali u novim uslovima zbog pandemije virusa,  što između ostalog, podrazumijeva držanje distance od najmanje dva metra.

Skijašima je od danas na Jahorini na raspolaganju ski lift Poljice, kao i šestosjed Poljice koji je u pogonu za panoramsku vožnju do Olimpijskog bara koji ove zime ljubiteljima planine svoja vrata otvara u proširenom kapacitetu.

Radno vrijeme ski centra je od devet do 16 časova za dnevno i od 18 do 21 čas za noćno skijanje. Popust od 70 odsto omogućen je prilikom kupovine dnevnih i dnevno-noćnih karata koje se kupe i iskoriste isti dan, a kupovina karata je moguća na prodajnom mjestu Poljice.

Olimpijski centar "Jahorina" radi u skladu s epidemiološkim mjerama kriznih štabova kako bi bio na usluzi ljubiteljima skijanja.

U skladu s tim na Jahorini su obezbijeđeni punktovi za dezinfekciju, laboratorij za testiranje na virus korona, pomoć medicinskog osoblja na skijalištima, uređaji za dezinfekciju gondola...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana