Likovi iz crtaća ukrasili dvorište u ulici Stepe Stepanovića u Foči

Srna
Foto: Srna

FOČA- Dvorište u fočanskom naselju Stepe Stepanovića ukrašeno je omiljenim dječijim likovima iz crtanih filmova, a u okviru uređenja koje su zajedno finansirali opština i stanari.

Ulica Stepe Stepanovića poznata je po velikim muralima čuvenih ličnosti iz srpske istorije, koje je oslikao akademski slikar Vladimir Milanović iz tog naselja.

Vojvoda Stepa, Gavrilo Princip, mitropolit Amfilohije i ostale ličnosti oslikane na zidovima zgrada dobili su, na radost mališana, vesele drugare - Duška Dugouška, štrumpfove, Toma i Džerija, Miki Mausa, Popaja, Sunđer Boba...

Junake iz crtanih filmova Milanović je, prema nalogu lokalne uprave, oslikao na zidu koji su u dvorištu nedavno izgradili stanari da bi odvojili prostor u koji se istresa šljaka iz kotlovnice, a uz crtaće na asfaltnoj podlozi nacrtao je poligon za igru i "školicu", kao i slova azbuke.

Nakon što su stanari izgradili zid, opština je asfaltirala dvorište i postavila gumenu podlogu na mjestima gdje se nalaze rekviziti za igru djece, a sada ga je i ukrasila, dok je fočanska omladina postavila sprave za vježbanje, pa se može reći da je uređenje dvorišta u Ulici Stepe Stepanovića lijep primjer zajedničke saradnje stanara, mladih i lokalne uprave.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana