Ликови из цртаћа украсили двориште у улици Степе Степановића у Фочи

Срна
Foto: Срна

ФОЧА- Двориште у фочанском насељу Степе Степановића украшено је омиљеним дјечијим ликовима из цртаних филмова, а у оквиру уређења које су заједно финансирали општина и станари.

Улица Степе Степановића позната је по великим муралима чувених личности из српске историје, које је осликао академски сликар Владимир Милановић из тог насеља.

Војвода Степа, Гаврило Принцип, митрополит Амфилохије и остале личности осликане на зидовима зграда добили су, на радост малишана, веселе другаре - Душка Дугоушка, штрумпфове, Тома и Џерија, Мики Мауса, Попаја, Сунђер Боба...

Јунаке из цртаних филмова Милановић је, према налогу локалне управе, осликао на зиду који су у дворишту недавно изградили станари да би одвојили простор у који се истреса шљака из котловнице, а уз цртаће на асфалтној подлози нацртао је полигон за игру и "школицу", као и слова азбуке.

Након што су станари изградили зид, општина је асфалтирала двориште и поставила гумену подлогу на мјестима гдје се налазе реквизити за игру дјеце, а сада га је и украсила, док је фочанска омладина поставила справе за вјежбање, па се може рећи да је уређење дворишта у Улици Степе Степановића лијеп примјер заједничке сарадње станара, младих и локалне управе.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана