Inspektori pojačano kontrolisali kafiće i vozila javnog prevoza, izrekli 15 kazni u vrijednosti 15.100 KM

M. L.
Inspektori pojačano kontrolisali kafiće i vozila javnog prevoza, izrekli 15 kazni u vrijednosti 15.100 KM

BANjALUKA – Republička uprava za inspekcijske poslove je, u saradnji sa opštinskim i gradskim inspektorima, tokom proteklog vikenda pojačano kontrolisala poštivanje mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, a nepravilnosti su utvrđene u 15 kontrola te su izrečene kazne ukupne vrijednosti 15.100 maraka.

Inspektorat Republike Srpske saopštio je da je obavljeno ukupno 595 inspekcijskih kontrola na području Republike Srpske, od čega je 15 bilo sa utvrđenim nepravilnostima.

- Subjektima kontrole izrečene su kazne u vrijednosti od 15.100 KM, a iz razloga jer se isti nisu dosljedno pridržavali propisanih preventivnih mjera koje se odnose na obezbjeđivanja socijalne distance i broj lica koja su istovremeno boravila u objektu, te korišćenje zaštitne opreme - navodi se u saopštenju iz Inspektorata Srpske.

Akcenat u kontrolama i ovog vikenda bio je na kontroli ugostiteljskih objekta u večernjim časovima, te vozilima javnog prevoza, koji zbog frekvencije građana na dnevnom nivou predstavljaju visokorizične subjekte.

U Inspektoratu napominju da, imajući u vidu pogoršanje epidemiološke situacije, nadležni inspektori pored redovnih kontrola vrše i pojačan nadzor u popodnevnim časovima i u dane vikenda, te upozoravaju privredne subjekte da poštuju mjera zaštite od epidemije.

-  Dolazak inspektora može se očekivati u bilo koje doba dana, a za svako kršenje preventivnih mjera preduzimaće se zakonom predviđene mjere. Od velikog značaja je da poslovni subjekti svoj rad prilagode trenutnoj situaciji i da prevenciju stave na prvo mjesto. Navedeno je važno ne samo u cilju zaštite korisnika usluga, veći i radi zaštite samih radnika, gdje će lična odgovornost biti najbolja preventivna mjera. Naš zajednički interes je nesmetan rad poslovnih subjekata uz poštivanje svih preventivnih mjera na suzbijanju širenja bolesti izazvane virusom korona, a u cilju što lakšeg prevazilaženja poteškoća izazvanih pandemijom -  navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana