Инспектори појачано контролисали кафиће и возила јавног превоза, изрекли 15 казни у вриједности 15.100 КМ

М. Л.
Инспектори појачано контролисали кафиће и возила јавног превоза, изрекли 15 казни у вриједности 15.100 КМ

БАЊАЛУКА – Републичка управа за инспекцијске послове је, у сарадњи са општинским и градским инспекторима, током протеклог викенда појачано контролисала поштивање мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама, а неправилности су утврђене у 15 контрола те су изречене казне укупне вриједности 15.100 марака.

Инспекторат Републике Српске саопштио је да је обављено укупно 595 инспекцијских контрола на подручју Републике Српске, од чега је 15 било са утврђеним неправилностима.

- Субјектима контроле изречене су казне у вриједности од 15.100 КМ, а из разлога јер се исти нису досљедно придржавали прописаних превентивних мјера које се односе на обезбјеђивања социјалне дистанце и број лица која су истовремено боравила у објекту, те коришћење заштитне опреме - наводи се у саопштењу из Инспектората Српске.

Акценат у контролама и овог викенда био је на контроли угоститељских објекта у вечерњим часовима, те возилима јавног превоза, који због фреквенције грађана на дневном нивоу представљају високоризичне субјекте.

У Инспекторату напомињу да, имајући у виду погоршање епидемиолошке ситуације, надлежни инспектори поред редовних контрола врше и појачан надзор у поподневним часовима и у дане викенда, те упозоравају привредне субјекте да поштују мјера заштите од епидемије.

-  Долазак инспектора може се очекивати у било које доба дана, а за свако кршење превентивних мјера предузимаће се законом предвиђене мјере. Од великог значаја је да пословни субјекти свој рад прилагоде тренутној ситуацији и да превенцију ставе на прво мјесто. Наведено је важно не само у циљу заштите корисника услуга, већи и ради заштите самих радника, гдје ће лична одговорност бити најбоља превентивна мјера. Наш заједнички интерес је несметан рад пословних субјеката уз поштивање свих превентивних мјера на сузбијању ширења болести изазване вирусом корона, а у циљу што лакшег превазилажења потешкоћа изазваних пандемијом -  наводи се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана