I Kongres zdravlja u BiH: Stručnjaci o značaju praćenja dječijeg razvoja

GS
I Kongres zdravlja u BiH: Stručnjaci o značaju praćenja dječijeg razvoja

BANjALUKA - USZ Centar za specijalističke socijalne usluge „Za majku i dijete” i Udruženje građana Centar za edukaciju „Tvoja riječ” Banjaluka organizuju I Kongres zdravlja u BiH pod nazivom „Prevencija, prenatalna dijagnostika i praćenje dječijeg razvoja nakon rođenja”.

Kongres će biti održan 25. juna u 18 časova uz podršku  tehnološkog partnera - kompanije TeleGrupu koja će omogućiti realizaciju kongresa onlajn putem Cisco Webex platforme, odnosno putem linka.

Najaktuelnije teme iz oblasti medicine, ginekologije, logopedije i defektologije izlagaće: Doc.d r Mila Bunijevac, dr Ives Šindrak, specijalista ginekologije i akušerstva, dipl. defektolog, logoped, reedukator psihomotorike Emanuela Božić, dipl. profesor specijalne edukacije i rehabilitacije Ana Lukić, dipl. logoped Ivana Dupljanin i drugi.

Teme Kongresa su, metode i značaj prenatalne dijagnostike, neurorazvojni poremećaji, program rane intervencije i rehabilitacija djece sa neurorazvojnim poremećajima, prevencija i rana intervencija djece u riziku i govorno – jezički razvoj.

Cilj ove manifestacije je promocija i podizanje svijesti o značaju praćenja dječijeg razvoja u prenatalnom, perinatalnom i postnatalnom periodu kao i ranom otkrivanju znakova odstupanja od urednog razvoja kako bi se na vrijeme preduzele sve preventivne mjere i dijete uključilo u adekvatan sistem podrške.

Kongres je namijenjen svim zainteresovanim za ovu tematiku.

-Vjerujemo da će stručnjaci iz domena humanističkih nauka razriješiti dileme koje se odnose na rast i razvoj mališana – kažu organizatori.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana