I Конгрес здравља у БиХ: Стручњаци о значају праћења дјечијег развоја

ГС
I Конгрес здравља у БиХ: Стручњаци о значају праћења дјечијег развоја

БАЊАЛУКА - УСЗ Центар за специјалистичке социјалне услуге „За мајку и дијете” и Удружење грађана Центар за едукацију „Твоја ријеч” Бањалука организују I Конгрес здравља у БиХ под називом „Превенција, пренатална дијагностика и праћење дјечијег развоја након рођења”.

Конгрес ће бити одржан 25. јуна у 18 часова уз подршку  технолошког партнера - компаније TeleGrupu која ће омогућити реализацију конгреса онлajn путем Cisco Webex платформе, односно путем линка.

Најактуелније теме из области медицине, гинекологије, логопедије и дефектологије излагаће: Доц.д р Мила Бунијевац, др Ивес Шиндрак, специјалиста гинекологије и акушерства, дипл. дефектолог, логопед, реедукатор психомоторике Емануела Божић, дипл. професор специјалне едукације и рехабилитације Ана Лукић, дипл. логопед Ивана Дупљанин и други.

Теме Конгреса су, методе и значај пренаталне дијагностике, неуроразвојни поремећаји, програм ране интервенције и рехабилитација дјеце са неуроразвојним поремећајима, превенција и рана интервенција дјеце у ризику и говорно – језички развој.

Циљ ове манифестације је промоција и подизање свијести о значају праћења дјечијег развоја у пренаталном, перинаталном и постнаталном периоду као и раном откривању знакова одступања од уредног развоја како би се на вријеме предузеле све превентивне мјере и дијете укључило у адекватан систем подршке.

Конгрес је намијењен свим заинтересованим за ову тематику.

-Вјерујемо да ће стручњаци из домена хуманистичких наука разријешити дилеме које се односе на раст и развој малишана – кажу организатори.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана