Elek: Pet novih projekata na Jahorini vrijednosti 99 miliona KM

Srna
Elek: Pet novih projekata na Jahorini vrijednosti 99 miliona KM

JAHORINA - Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina” Nedeljko Elek najavio je danas da je Skupština akcionara ovog preduzeća, uz prethodnu saglasnost Vlade Republike Srpske, donijela odluka o kreditnom zaduženju od 99 miliona KM koje će iskoristiti za izgradnju pet kapitalnih projekata na olimpijskoj planini.

 “Ova sredstva biće usmjerena na projekat izgradnje gondole Pale-Jahorina, četvorosjeda koji će polaziti iz opštine Trnovo i ići ka Jahorini, četvorosjeda Rajska dolina, projekat dodatnog osnježavanja i uređenja staze, te za izgradnju sportske dvorane na planini”, izjavio je Elek na konferenciji za novinare na Jahorini.

Elek je dodao da će polazna stanica gondole biti sa Pala, a još će biti razmotreno sa koje lokacije.

“Imamo dvije opcije - jedna je sa Golog Korana, što je prijedlog Udruženja hotelijera, a druga je da bude paralelna sa gondolom na Ravnoj planini. Struka će odlučivati o tome i uvjeran sam da će biti doneseno najbolje rješenje”, naveo je Elek.

Prema njegovim riječima, Olimpijski centar “Jahorina” planira da proširi svoju djelatnost u naredne tri godine na trgovinu i promet gasom, te da će uraditi gasifikaciju cijele planine, a osim toga, u narednom periodu biće napravljeno i poljoprivredno gazdinstvo.

On je zahvalio načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću za pomoć Olimpijskom centru, koji je uplatio milion KM na račun ovog centra, dodavši da će i dalje biti ulagano u razvoj Jahorine.

“Poznato je da smo imali nekih ranijih razmimoilaženja sa rukovodstvom opštine Pale, ali održali smo nakon toga nekoliko sastanaka na kojima su svi naši zahtjevi ispoštovani. Hvala i Vladi Republike Srpske za neizmjernu podršku, naročito tokom pandemije virusa korona”, naglasio je Elek.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana