Елек: Пет нових пројеката на Јахорини вриједности 99 милиона КМ

Срна
Елек: Пет нових пројеката на Јахорини вриједности 99 милиона КМ

ЈАХОРИНА - Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра “Јахорина” Недељко Елек најавио је данас да је Скупштина акционара овог предузећа, уз претходну сагласност Владе Републике Српске, донијела одлука о кредитном задужењу од 99 милиона КМ које ће искористити за изградњу пет капиталних пројеката на олимпијској планини.

 “Ова средства биће усмјерена на пројекат изградње гондоле Пале-Јахорина, четворосједа који ће полазити из општине Трново и ићи ка Јахорини, четворосједа Рајска долина, пројекат додатног осњежавања и уређења стазе, те за изградњу спортске дворане на планини”, изјавио је Елек на конференцији за новинаре на Јахорини.

Елек је додао да ће полазна станица гондоле бити са Пала, а још ће бити размотрено са које локације.

“Имамо двије опције - једна је са Голог Корана, што је приједлог Удружења хотелијера, а друга је да буде паралелна са гондолом на Равној планини. Струка ће одлучивати о томе и увјеран сам да ће бити донесено најбоље рјешење”, навео је Елек.

Према његовим ријечима, Олимпијски центар “Јахорина” планира да прошири своју дјелатност у наредне три године на трговину и промет гасом, те да ће урадити гасификацију цијеле планине, а осим тога, у наредном периоду биће направљено и пољопривредно газдинство.

Он је захвалио начелнику општине Пале Бошку Југовићу за помоћ Олимпијском центру, који је уплатио милион КМ на рачун овог центра, додавши да ће и даље бити улагано у развој Јахорине.

“Познато је да смо имали неких ранијих размимоилажења са руководством општине Пале, али одржали смо након тога неколико састанака на којима су сви наши захтјеви испоштовани. Хвала и Влади Републике Српске за неизмјерну подршку, нарочито током пандемије вируса корона”, нагласио је Елек.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана