Donirali novac za hranu korisnicima “Mozaika prijateljstva”

Srna
Donirali novac za hranu korisnicima “Mozaika prijateljstva”

BANjALUKA - Udruženje medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srpske, na Međunarodni dan zdravlja koji se obilježava sutra, odlučilo je da donira 300 KM za hranu korisnicima “Mozaika prijateljstva” koji dnevno brine za više od 950 ljudi.

Medicinske sestre i tehničari na ovaj način, pored stresnog i odgovornog posla koji svakodnevno obavljaju u zdravstvenim ustanovama, ne žele da zaborave ni one kojima je pažnja i zdravstvena njega u ovom trenutku posebno potrebna, navedeno je u saopštenju Udruženja. 

“Ovim gestom želimo da društvu ukažemo na značaj humanosti u svakodnevnom životu i koliko je važno da brinemo jedni o drugima. Za medicinske sestre i tehničare ne postoji radno vrijeme, jer bili oni na poslu ili ne, u skladu sa svojim mogućnostima ne prestaju da brinu o građanima i cjelokupnoj zajednici”, istakla je predsjednik ovog udruženja Živana Vuković Kostić. 

Iz Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srpske ističu da se profesija medicinskih sestara iz godine u godinu suočava sa brojnim izazovima, posebno kada je riječ o tehnološkom napretku u medicini, koji zauzima sve važniju ulogu. 

“Pravi je izazov uspostaviti ravnotežu između tehnike i humanosti, odnosno ljudskog načina ophođenja s pacijentima. Međutim, nijedan aparat nikada neće moći zamijeniti brižnost i saosjećajnost koje su svojstvene medicinskoj sestri”, navela je Kostićeva. 

Udruženje medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srpske osnovano je 30. novembra 1998. godine.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana