Донирали новац за храну корисницима “Мозаика пријатељства”

Срна
Донирали новац за храну корисницима “Мозаика пријатељства”

БАЊАЛУКА - Удружење медицинских сестара, техничара и бабица Републике Српске, на Међународни дан здравља који се обиљежава сутра, одлучило је да донира 300 КМ за храну корисницима “Мозаика пријатељства” који дневно брине за више од 950 људи.

Медицинске сестре и техничари на овај начин, поред стресног и одговорног посла који свакодневно обављају у здравственим установама, не желе да забораве ни оне којима је пажња и здравствена њега у овом тренутку посебно потребна, наведено је у саопштењу Удружења. 

“Овим гестом желимо да друштву укажемо на значај хуманости у свакодневном животу и колико је важно да бринемо једни о другима. За медицинске сестре и техничаре не постоји радно вријеме, јер били они на послу или не, у складу са својим могућностима не престају да брину о грађанима и цјелокупној заједници”, истакла је предсједник овог удружења Живана Вуковић Костић. 

Из Удружења медицинских сестара, техничара и бабица Републике Српске истичу да се професија медицинских сестара из године у годину суочава са бројним изазовима, посебно када је ријеч о технолошком напретку у медицини, који заузима све важнију улогу. 

“Прави је изазов успоставити равнотежу између технике и хуманости, односно људског начина опхођења с пацијентима. Међутим, ниједан апарат никада неће моћи замијенити брижност и саосјећајност које су својствене медицинској сестри”, навела је Костићева. 

Удружење медицинских сестара, техничара и бабица Републике Српске основано је 30. новембра 1998. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана