Doktor japanskog univerziteta radiće na Medicinskom fakultetu

GS
Foto: RTRS

Radovan Kukobat završio je osnovne i master studije na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

Doktorske studije nastavlja u Japanu na Univerzitetu Šinšu u Naganu, gdje kao izvanredan student stiče naziv doktor inženjerskih nauka.

Pod mentorstvom profesora Kacumija Kaneko, Kukobat je odbranio doktorsku disertaciju o temi "Dizajn disperzanata pomoću sol-gel hemije za jednozidne ugljenične nanotube i njihova potencijalna primjena".

Nakon devet godina istraživačkog rada i 15 objavljenih radova u prestižnim indeksiranim časopisima, Kukobat se vraća u Banjaluku.

Svoju naučnu karijeru nastaviće na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci u Centru za biomedicinska istraživanja, kao i na poziciji stručnog saradnika na studijskom programu farmacija.

U Centru za biomedicinska istraživanja, baviće se ispitivanjem alumino-silikatnih materijala i mogućnostima njihove primjene u famaceutskim proizvodima.

U narednih deset dana predviđeno je i svečano potpisivanje ugovora, kojim će Radovan Kukobat stupiti u radni odnos na Medicinskom fakultetu.

Rukovodstvo ovog fakulteta izrazilo je veliko zadovoljstvo što je mogućnosti da ponudi uslove ovom mladom istraživaču za nastavak naučno istraživačkog rada, kao i produbljivanjem saradnje sa Šinšu Univerzitetom iz Japana. 

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana