Đaci Umjetničke škole "Vlado Milošević" iz Pule donijeli pregršt nagrada

J. K.
Đaci Umjetničke škole "Vlado Milošević" iz Pule donijeli pregršt nagrada

BANjALUKA - Učenici banjalučke Umjetničke škole "Vlado Milošević" sa 46. Međunarodnog takmičenja harmonika u Puli, vratili su se s pregršt osvojenih prvih nagrada.

Direktor ove škole Damir Jovanić naglasio je da su na takmičenju, koje je jedno od najstarijih u regionu i okuplja takmičare iz cijelog svijeta, nastupili učenici svih uzrasta kao i orkestar harmonika srednje škole koji je osvojio prvu nagradu pod dirigentskom palicom profesora Darka Ružičića. Prvom nagradom okitio se i učenik prvog razreda ove srednje umjetničke škole Veljko Jovanić koji je za "Glas" rekao da je konkurencija bila veoma jaka.

- Nastupao sam u disciplini sa orkestrima, a u solo kategoriji sam pobijedio i ostvario najveći broj bodova.

To je jedno predivno iskustvo i zahvaljujem profesorima i roditeljima na odanom radu i uloženom vremenu - rekao je Jovanić, koji se sada priprema za takmičenja u Bijeljini i Italiji.

Samo riječi hvale za Veljka ima i njegov profesor Milan Vidović.

- Žiri na tom takmičenju je izuzetno cijenjen, dolaze profesori iz cijelog svijeta i po svim kriterijumima on je bio najbolji u svojoj konkurenciji. To je bila kategorija do 18 godina, a on ima 16 i s tim je uspjeh veći - rekao je Vidović.  

Na takmičenju su nastupili još i učenici osnovne škole Stefan Jaćimović (prva nagrada), Dušan Šakota (prva nagrada) Danilo Popović (druga nagrada), Petar Roćenović (prva nagrada), Igor Galić (prva nagrada), Nemanja Branković (prva nagrada), Filip Malićević (prva nagrada).

U kategorijama srednje škole osim Veljka nastupali su još Peter Kostić (prva nagrada), Sergej Ciganović (prva nagrada), Lazar Bajić (druga nagrada), Miloš Milivojević (prva nagrada), Aleksa Kević (druga nagrada) i Igor Ilić (druga nagrada).

- Sergej Ciganović učenik je šestog razreda osnovne škole, ali se takmičio u kategoriji sa prvim i drugim razredima srednjih škola i u toj kategoriji je osvojio prvu nagradu. To je jedna vrsta podviga, nastup je bio respektabilan - kazao je njegov profesor Darko Ružičić. 

 

                                                                                               

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana