Ђаци Умјетничке школе "Владо Милошевић" из Пуле донијели прегршт награда

Ј. К.
Ђаци Умјетничке школе "Владо Милошевић" из Пуле донијели прегршт награда

БАЊАЛУКА - Ученици бањалучке Умјетничке школе "Владо Милошевић" са 46. Међународног такмичења хармоника у Пули, вратили су се с прегршт освојених првих награда.

Директор ове школе Дамир Јованић нагласио је да су на такмичењу, које је једно од најстаријих у региону и окупља такмичаре из цијелог свијета, наступили ученици свих узраста као и оркестар хармоника средње школе који је освојио прву награду под диригентском палицом професора Дарка Ружичића. Првом наградом окитио се и ученик првог разреда ове средње умјетничке школе Вељко Јованић који је за "Глас" рекао да је конкуренција била веома јака.

- Наступао сам у дисциплини са оркестрима, а у соло категорији сам побиједио и остварио највећи број бодова.

То је једно предивно искуство и захваљујем професорима и родитељима на оданом раду и уложеном времену - рекао је Јованић, који се сада припрема за такмичења у Бијељини и Италији.

Само ријечи хвале за Вељка има и његов професор Милан Видовић.

- Жири на том такмичењу је изузетно цијењен, долазе професори из цијелог свијета и по свим критеријумима он је био најбољи у својој конкуренцији. То је била категорија до 18 година, а он има 16 и с тим је успјех већи - рекао је Видовић.  

На такмичењу су наступили још и ученици основне школе Стефан Јаћимовић (прва награда), Душан Шакота (прва награда) Данило Поповић (друга награда), Петар Роћеновић (прва награда), Игор Галић (прва награда), Немања Бранковић (прва награда), Филип Малићевић (прва награда).

У категоријама средње школе осим Вељка наступали су још Петер Костић (прва награда), Сергеј Цигановић (прва награда), Лазар Бајић (друга награда), Милош Миливојевић (прва награда), Алекса Кевић (друга награда) и Игор Илић (друга награда).

- Сергеј Цигановић ученик је шестог разреда основне школе, али се такмичио у категорији са првим и другим разредима средњих школа и у тој категорији је освојио прву награду. То је једна врста подвига, наступ је био респектабилан - казао је његов професор Дарко Ружичић. 

 

                                                                                               

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана