Centar za podršku povratnicima u USK: Raspisan konkurs za dodjelu 35 visoko steonih grla krupne stoke

Milijana Latinović
Centar za podršku povratnicima u USK: Raspisan konkurs za dodjelu 35 visoko steonih grla krupne stoke

BOSANSKI PETROVAC – Centar za podršku povratnicima u Unsko- sanski kanton (USK) raspisao je danas konkurs za dodjelu 35 visoko steonih grla krupne stoke, a riječ je o projektu koji sa oko 100.000 maraka sufinansira Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, sve u cilju ekonomskog osnaživanja povratnika.

Pravo da se prijave na konkurs imaju povratnici u USK, državljani BiH koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom- proizvodnjom mlijeka i/ili mliječnih proizvoda, ili namjeravaju da se bave tom djelatnošću. Konkurs je namijenjen fizičkim licima, nosiocima poljoprivrednih gazdinstava i pravnim licima, a zainteresovani prijave mogu slati poštom na adresu Centra, Suvaja bb 77.250 Bosanski Petrovac, ili putem imejl adrese  [email protected].

Podnosioci prijave moraju biti stariji od 18 godina, sa mjestom prebivališta u USK, te da posjeduju poljoprivredno zemljište i objekat adekvatan za smještaj grla. Neophodno je da ispune Obrazac prijave na konkurs koji mogu pronaći na stranici Centra www.povratnici.org.

Osim toga, treba da dostave i kućnu listu sa fotokopijama ličnih karata ili potvrdama o prebivalištu svih osoba navedenih na kućnoj listi, te izjavu o visini mjesečnih primanja za sve članove sa kućne liste uz odgovarajući dokaz. Osim toga, potrebna je i izjava o posjedovanju adekvatnog objekta za smještaj grla, posjedovni list ili ZK uložak ili ugovor o zakupu zemljišta, te uvjerenje o članstvu u Centru.

- Svaka prijava u kojoj nedostaje jedan ili više navedenih dokumenata, smatraće se nepotpunom i biće odbačena – navedeno je u konkursu.

Prilikom konkurisanja požljeljno je dostaviti i potvrde sa biroa za zapošljavanje za nezaposlene članove domaćinstva, kategorizaciju o statusu osobe sa invalididtetom kao i potvrdu o redovnom korišćenju socijalne pomoći, izdate od strane nadležnih institucija,  sertifikat/potvrdu, uvjerenje o registrovanom imanju, gazdinstvu, obrtu ili privrednom društvu koje se bavi poljoprivrednom proizvodnjom ili izjavu  kojom  podnosilac  prijave  izjavljuje  da  će nakon donacije izvršiti registraciju, kao i izjavu o brojnom stanju grla na imanju.

Sve detalje i potrebne obrasce zainteresovani mogu pronaći na internet stranici Centra. Konkurs ostaje otvoren do 24. novembra 2021. godine do 16 časova.

Nakon objavljivanja preliminarnih rezultata prijavljeni će imati na raspolaganju tri dana za prigovore koji se takođe dostavljaju pismeno na formularu koji je dostupan na internet stranici Centra. Konačni rezultati konkursa biće objavljeni do 7. decembra 2021. godine na internet stranici Centra, a odabrani učesnici biće kontaktirani putem telefona. Izabrani korisnici potpisaće ugovr sa Centrom kojim će biti regulisana sva dalja međusobna prava i obaveze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana