Brčko: Od zdravstvene ustanove zatražene dodatne informacije o kadrovima i opremi

Srna
Brčko: Od zdravstvene ustanove zatražene dodatne informacije o kadrovima i opremi

BRČKO - Skupština Brčko distrikta donijela je zaključak da od Javne zdravstvene ustanove budu zatražene dodatne informacije o planu kadrovskih potreba sa akcentom na sekundarnu zdravstvenu zaštitu.

Potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović rekao je da su zatražene i dodatne informacije o utrošku kapitalnog budžeta za nabavku medicinske opreme, o negativnim posljedicama po distrikt ukoliko dođe do prekida postupaka nabavke CT aparata, te informacija o troškovima Fonda za preglede pacijenata na dijagnostičkim aparatima u privatnim ordinacijama u posljednje tri godine.

"Vrijeme je pred nama i mi ćemo se morati dodatno baviti Javnom zdravstvenom ustanovom i naći najkvalitetnija rješenja. Naša zajednica očekuje od Skupštine, Vlade i zdravstva da obezbijede kvalitetniju brigu o građanima", rekao je Filipović novinarima nakon sjednice Skupštine koja je okončana kasno sinoć.

Poslanik PDP-a u Skupštini distrikta Siniša Golić rekao je da je informacija o kadrovskim resursima i dijagnostičkoj opremi u JZU pripremana pola godine i da se nada da će se stvoriti kritična masa da se zakljucima precizira šta treba da se uradi, a da za neurađeno neko snosi odgovornost.

Predsjedavajući skupštinske komisije za zdravstvo Tomislav Stjepanović napomenuo je da se više od 35 miliona KM godišnje izdvaja iz lokalnog budžeta za rad JZU, da je zdravstvo u distriktu na niskim granama, te da je takav odnos nedopustiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana