Брчко: Од здравствене установе затражене додатне информације о кадровима и опреми

Срна
Брчко: Од здравствене установе затражене додатне информације о кадровима и опреми

БРЧКО - Скупштина Брчко дистрикта донијела је закључак да од Јавне здравствене установе буду затражене додатне информације о плану кадровских потреба са акцентом на секундарну здравствену заштиту.

Потпредсједник Скупштине Иво Филиповић рекао је да су затражене и додатне информације о утрошку капиталног буџета за набавку медицинске опреме, о негативним посљедицама по дистрикт уколико дође до прекида поступака набавке ЦТ апарата, те информација о трошковима Фонда за прегледе пацијената на дијагностичким апаратима у приватним ординацијама у посљедње три године.

"Вријеме је пред нама и ми ћемо се морати додатно бавити Јавном здравственом установом и наћи најквалитетнија рјешења. Наша заједница очекује од Скупштине, Владе и здравства да обезбиједе квалитетнију бригу о грађанима", рекао је Филиповић новинарима након сједнице Скупштине која је окончана касно синоћ.

Посланик ПДП-а у Скупштини дистрикта Синиша Голић рекао је да је информација о кадровским ресурсима и дијагностичкој опреми у ЈЗУ припремана пола године и да се нада да ће се створити критична маса да се закљуцима прецизира шта треба да се уради, а да за неурађено неко сноси одговорност.

Предсједавајући скупштинске комисије за здравство Томислав Стјепановић напоменуо је да се више од 35 милиона КМ годишње издваја из локалног буџета за рад ЈЗУ, да је здравство у дистрикту на ниским гранама, те да је такав однос недопустив.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана