"Aura" proslavila 12 uspješnih godina

Milijana Latinović
"Aura" proslavila 12 uspješnih godina

BANjALUKA - Predanost u radu, kvalitetna obrada odštetnih zahtjeva i efikasna isplata, dobra organizacija i edukovano osoblje vjetar su u leđa osiguravajućem društvu "Aura", koje je proslavilo 12 godina postojanja, a težnja da stalno budu dostupni klijentima koji im ukazuju veliko povjerenje ostaje i dalje u fokusu njihovog poslovanja.

Osiguranje "Aura" bilo je i ostaje jedno od zaštitnih znakova Banjaluke, odnosno BiH, kompanija sa tradicijom dugom više od decenije.

Poslovanje ovog osiguravajućeg društva iz Banjaluke orijentisano je prema klijentu, efikasnoj isplati odštetnih zahtjeva, konstantnom povećanju mreže poslovnica te stalnoj edukaciji i ulaganju u zaposlene. 

Povodom proslave 12. rođendana iz Osiguranja "Aura" ističu za "Glas Srpske" da je u protekloj godini akcenat stavljen na unapređenje svih poslovnih procesa i inovacije.

Onima koji su dali najveći doprinos u postizanju ostvarenih rezultata "Aura" je uručila priznanja i zahvalnice.

- Povećanje obima posla uticalo je i na proširenje našeg tima stručnim i edukovanim kadrom. U prethodnom periodu puno smo uradili da budemo prepoznatljivi na tržištu po profesionalnom odnosu prema klijentima, brizi za svakog zaposlenog i prevashodno efikasnoj isplati štete, u narednom periodu želimo biti i jedinstveni po svojim proizvodima. Briga o klijentima, koncept 24/7 i inovativnost su u fokusu poslovanja i već početkom iduće godine klijentima ćemo ponuditi nekoliko novih proizvoda - ističu u "Auri". 

Osiguranje "Aura" uspješno posluje i na tržištu Republike Srpske, kao i na području FBiH preko sjedišta filijale u Sarajevu, a poslovna mreža trenutno broji više od 80 prodajnih mjesta.

- Ukupna ostvarena premija osiguranja do kraja oktobra iznosila je 20,4 miliona maraka, što je 11 odsto više u odnosu na ostvarenu premiju osiguranja za 2018. godinu. Ne sumnjamo da ćemo ostvariti dobru realizaciju i u predstojeća dva mjeseca i već sada možemo konstatovati da smo više nego zadovoljni ostvarenim rezultatima i da ćemo ostvariti rast premije do 25 odsto - rekli su u "Auri".

Na odličan ovogodišnji rezultat, koji je već sada mnogo bolji od prošlogodišnjeg, u velikoj mjeri uticalo je poslovanje po konceptu 24/7, čime je ova osiguravajuća kuća postala prepoznatljiva na tržištu osiguranja u BiH.

Ova kompanija i te kako vodi računa o svakom radniku, svake godine za zaposlene organizuju višednevna druženja, koja su odličan vid motivacije i korporativne kulture.

Proteklu godinu obilježila je i veoma dobra saradnja sa partnerskim firmama Auto-centrom "Alfa", koji se prvenstveno bavi tehničkim pregledom vozila i Mikrokreditnim društvom "Auris" koje olakšava klijentima plaćanje usluga.

"Alfa" uskoro otvara tri nove stanice tehničkog pregleda u Prijedoru, Kozarskoj Dubici i Bijeljini, čime će ovaj centar imati mrežu od čak 11 stanica tehničkog pregleda, dok je "Auris" proslavio prvu godišnjicu poslovanja na teritoriji BiH sa čak 3,5 miliona plasiranih sredstava i više od 4.000 zadovoljnih klijenata. 

Osiguravajuća kuća "Aura" je za idući period postavila visoke ciljeve.

- Donijeli smo određene smjernice s ciljem pripreme za proces liberalizacije koji će uslijediti, a s tim izazovom izboriće se samo najbolji. Znamo da sa našim stručnim i profesionalnim timom sve zacrtane ciljeve možemo ostvariti - dodali su u "Auri". 

S obzirom na to da je na tržištu BiH dominantno osiguranje od auto-odgovornosti za motorna vozila, isti je slučaj i u "Auri". U toku ove godine "Aura" je povećala učešće ostalih vrsta osiguranja, kao što su osiguranje od nezgode, putno zdravstveno osiguranje, kasko osiguranje motornih vozila, osiguranje imovine od požara i prirodnih sila te osiguranje od opšte građanske odgovornosti. 

Podsjetili su da u ukupnom portfoliju "Aure" oko 90 odsto čini osiguranje od auto-odgovornosti, dok ostala osiguranja obuhvataju deset odsto. U narednom petogodišnjem periodu plan je da učešće ostalih vrsta osiguranja bude minimalno 40 odsto u odnosu na ukupan portfolio

 

Pripravnici

U Osiguravajućem društvu "Aura" ističu da je uspješno realizovan projekat zapošljavanja pripravnika sa Zavodom za zapošljavanje RS.

- Sa ponosom najavljujemo da će ovi visokoobrazovani mladi ljudi uskoro dobiti ugovore na neodređeno u našoj osiguravajućoj kući. Oni će stečenim znanjem, svojom energijom i voljom doprinijeti još boljem poslovanju "Aure" - istakli su u "Auri".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana