"Аура" прославила 12 успјешних година

Милијана Латиновић
"Аура" прославила 12 успјешних година

БАЊАЛУКА - Преданост у раду, квалитетна обрада одштетних захтјева и ефикасна исплата, добра организација и едуковано особље вјетар су у леђа осигуравајућем друштву "Аура", које је прославило 12 година постојања, а тежња да стално буду доступни клијентима који им указују велико повјерење остаје и даље у фокусу њиховог пословања.

Осигурање "Аура" било је и остаје једно од заштитних знакова Бањалуке, односно БиХ, компанија са традицијом дугом више од деценије.

Пословање овог осигуравајућег друштва из Бањалуке оријентисано је према клијенту, ефикасној исплати одштетних захтјева, константном повећању мреже пословница те сталној едукацији и улагању у запослене. 

Поводом прославе 12. рођендана из Осигурања "Аура" истичу за "Глас Српске" да је у протеклој години акценат стављен на унапређење свих пословних процеса и иновације.

Онима који су дали највећи допринос у постизању остварених резултата "Аура" је уручила признања и захвалнице.

- Повећање обима посла утицало је и на проширење нашег тима стручним и едукованим кадром. У претходном периоду пуно смо урадили да будемо препознатљиви на тржишту по професионалном односу према клијентима, бризи за сваког запосленог и превасходно ефикасној исплати штете, у наредном периоду желимо бити и јединствени по својим производима. Брига о клијентима, концепт 24/7 и иновативност су у фокусу пословања и већ почетком идуће године клијентима ћемо понудити неколико нових производа - истичу у "Аури". 

Осигурање "Аура" успјешно послује и на тржишту Републике Српске, као и на подручју ФБиХ преко сједишта филијале у Сарајеву, а пословна мрежа тренутно броји више од 80 продајних мјеста.

- Укупна остварена премија осигурања до краја октобра износила је 20,4 милиона марака, што је 11 одсто више у односу на остварену премију осигурања за 2018. годину. Не сумњамо да ћемо остварити добру реализацију и у предстојећа два мјесеца и већ сада можемо констатовати да смо више него задовољни оствареним резултатима и да ћемо остварити раст премије до 25 одсто - рекли су у "Аури".

На одличан овогодишњи резултат, који је већ сада много бољи од прошлогодишњег, у великој мјери утицало је пословање по концепту 24/7, чиме је ова осигуравајућа кућа постала препознатљива на тржишту осигурања у БиХ.

Ова компанија и те како води рачуна о сваком раднику, сваке године за запослене организују вишедневна дружења, која су одличан вид мотивације и корпоративне културе.

Протеклу годину обиљежила је и веома добра сарадња са партнерским фирмама Ауто-центром "Алфа", који се првенствено бави техничким прегледом возила и Микрокредитним друштвом "Аурис" које олакшава клијентима плаћање услуга.

"Алфа" ускоро отвара три нове станице техничког прегледа у Приједору, Козарској Дубици и Бијељини, чиме ће овај центар имати мрежу од чак 11 станица техничког прегледа, док је "Аурис" прославио прву годишњицу пословања на територији БиХ са чак 3,5 милиона пласираних средстава и више од 4.000 задовољних клијената. 

Осигуравајућа кућа "Аура" је за идући период поставила високе циљеве.

- Донијели смо одређене смјернице с циљем припреме за процес либерализације који ће услиједити, а с тим изазовом избориће се само најбољи. Знамо да са нашим стручним и професионалним тимом све зацртане циљеве можемо остварити - додали су у "Аури". 

С обзиром на то да је на тржишту БиХ доминантно осигурање од ауто-одговорности за моторна возила, исти је случај и у "Аури". У току ове године "Аура" је повећала учешће осталих врста осигурања, као што су осигурање од незгоде, путно здравствено осигурање, каско осигурање моторних возила, осигурање имовине од пожара и природних сила те осигурање од опште грађанске одговорности. 

Подсјетили су да у укупном портфолију "Ауре" око 90 одсто чини осигурање од ауто-одговорности, док остала осигурања обухватају десет одсто. У наредном петогодишњем периоду план је да учешће осталих врста осигурања буде минимално 40 одсто у односу на укупан портфолио

 

Приправници

У Осигуравајућем друштву "Аура" истичу да је успјешно реализован пројекат запошљавања приправника са Заводом за запошљавање РС.

- Са поносом најављујемо да ће ови високообразовани млади људи ускоро добити уговоре на неодређено у нашој осигуравајућој кући. Они ће стеченим знањем, својом енергијом и вољом допринијети још бољем пословању "Ауре" - истакли су у "Аури".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана