Ambasada BiH u Japanu ugostila osnovce iz Tokija: Održana radionica japanske kaligrafije

M. L.
Ambasada BiH u Japanu ugostila osnovce iz Tokija: Održana radionica japanske kaligrafije

TOKIO - Radionioca japanske kaligrafije “KAKIZOME”, druga po redu, održana je u prostorijama Ambasade BiH u Tokiju, a događaju su prisustvovali učenici nekoliko osnovnih škola iz toga grada, njihovi roditelji, državljani BiH i Srbije koji žive u Japanu, kao i diplomate obje ambasade.

Događaj su 15. januara ove godine organizovale ambasade BiH i Srbije u Japanu i kaligrafska škola čuvenog japanskog kaligrafa Vade Kasena.  

Između ostalih, događaju je prisustvovala i ambasador Srbije u Japanu Aleksandra Kovač, koja se pored domaćina, i obratila prisutnima.

Prvo pisanje u godini takozvane “KAKIZOME” predstavlja lijepu i dugu tradiciju kada japanci svih generacija u novoj godini, a posebno oni najmlađi, u obliku pisane riječi, prenose svoje dobre misli i osjećaje i izražavaju svoje želje za predstojeću godinu.

- Osim najljepših želja, sa događaja su upućene i poruke prijateljstva, solidarnosti, tolerancije prema drugima i prihvatanje međusobnih razlika svim stanovnicima Japana, BiH i Srbije - istakao je za “Glas Srpske” ambasador BiH u Japanu Siniša Berjan.

Istakao je da organizacija ovog događaja predstavlja nastavak uspješne saradnje Ambasada BiH i Srbije u Tokiju i dodao da su svi učesnici imali priliku i da probaju slatke delikatese iz ove dvije zemlje.

- Radionica japanske kaligrafije “KAKIZOME” je još jedan u nizu kulturnih događaja planiranih i realizovanih u ovoj godini u organizaciji Ambasade BiH u Japanu - rekao je Berjan, podsjetivši da je koncert posvećen preminuloj kantautorki Jadranki Stojaković održan 6. januara ove godine u Tokiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana