Амбасада БиХ у Јапану угостила основце из Токија: Одржана радионица јапанске калиграфије

М. Л.
Амбасада БиХ у Јапану угостила основце из Токија: Одржана радионица јапанске калиграфије

ТОКИО - Радиониоца јапанске калиграфије “КAКИЗОМЕ”, друга по реду, одржана је у просторијама Амбасаде БиХ у Токију, а догађају су присуствовали ученици неколико основних школа из тога града, њихови родитељи, држављани БиХ и Србије који живе у Јапану, као и дипломате обје амбасаде.

Догађај су 15. јануара ове године организовале амбасаде БиХ и Србије у Јапану и калиграфска школа чувеног јапанског калиграфа Ваде Касена.  

Између осталих, догађају је присуствовала и амбасадор Србије у Јапану Александра Ковач, која се поред домаћина, и обратила присутнима.

Прво писање у години такозване “КAКИЗОМЕ” представља лијепу и дугу традицију када јапанци свих генерација у новој години, а посебно они најмлађи, у облику писане ријечи, преносе своје добре мисли и осјећаје и изражавају своје жеље за предстојећу годину.

- Осим најљепших жеља, са догађаја су упућене и поруке пријатељства, солидарности, толеранције према другима и прихватање међусобних разлика свим становницима Јапана, БиХ и Србије - истакао је за “Глас Српске” амбасадор БиХ у Јапану Синиша Берјан.

Истакао је да организација овог догађаја представља наставак успјешне сарадње Амбасада БиХ и Србије у Токију и додао да су сви учесници имали прилику и да пробају слатке деликатесе из ове двије земље.

- Радионица јапанске калиграфије “КAКИЗОМЕ” је још један у низу културних догађаја планираних и реализованих у овој години у организацији Амбасаде БиХ у Јапану - рекао је Берјан, подсјетивши да је концерт посвећен преминулој кантауторки Јадранки Стојаковић одржан 6. јануара ове године у Токију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана