“NSG Rent” ponovo u trci za “Šećeranu”

M. L.
“NSG Rent” ponovo u trci za “Šećeranu”

BIJELjINA - Zvorničko preduzeće “NSG Rent” ponovo je u trci za bijeljinsku Fabriku šećera u stečaju, a iako ne otkrivaju dalje planove za “Šećeranu”, za njenu imovinu ponudili su tri miliona maraka.

Potvrdio je to za “Glas Srpske” stečajni upravnik “Šećerane” Nebojša Matić dodavši da je Odbor povjerilaca na jučerašnjoj sjednici utvrdio da je ponuda zvorničke firme validna.

- Oni su jedini dostavili ponudu i uplatili depozit od 50.000 maraka, te 10.000 KM za dokumentaciju, a u ponudi navode da bi u roku od deset dana izmirili cjelokupan iznos. Na potezu je Skupština povjerilaca koja jedina može da prihvati ili odbije ponudu - pojasnio je Matić.

Direktor firme “NSG Rent” Bojan Galić rekao je za “Glas Srpske” da imaju ozbiljne planove za nekadašnjeg semberskog giganta, ali da o tome ne bi govorio dok sve ne bude završeno.

- Politika firme je da ne otkrivamo detalje poslovnog plana. O svemu ćemo vas obavijestiti čim procedura bude završena - poručio je Galić.

Imovina “Šećerane” godinama je prodavana po cijeni od deset miliona maraka. Fabrika, koja zjapi prazna već 12 godina, u stečaju je od 2015. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Cijena nafte u porastu
Cijena nafte u porastu
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana