Тинејџера ударио аутом, а он узвратио мецима

Небојша Томашевић
Тинејџера ударио аутом, а он узвратио мецима

Бањалука - Пуцњава, туча, запомагање и вриска жена, те јурњава аутомобила, као у филмским сценама, узнемирили су грађане који су се у недјељу увече нашли у самом центру Бањалуке у близини Инвестиционо-развојне и Централне банке БиХ.

Све се десило у недјељу око 23.40 часова у Видовданској улици, а ријеч је о обрачуну двије групе, међу којима је било и неколико жена. У пуцњави није било повријеђених, а сукобу је претходила саобраћајна несрећа у којој је Нусрет Омеровић (27) из Мостара, возећи “опел”, ударио седамнаестогодишњака, који је затим пуцао из пиштоља у ваздух.

Послије тога наводно је дошло до сукоба двије групе окупљене око Нусрета и удареног малољетника. Извор близак истрази је казао да је општи сукоб почео када су се код кафића “Ла страда” сусреле двије групе након поменуте несреће, те је између њих дошло до свађе и нагуравања.

Полиција је на мјесту догађаја затекла осам лица и привела Нусрета Омеровића, али и малољетника који је пуцао, те дјевојку Надију Омеровић. 

Истрагом је утврђено да је Надија слагала полицију јер је рекла да седамнаестогодишњак није пуцао. Осим тога, полиција је дошла до сазнања да је седамнаестогодишњак оружје предао двије године млађем другу да га сакрије. Након тога пронађен је тај пиштољ.

Једна Бањалучанка која је све то видјела каже да у животу није била свједок веће драме. Испричала нам је да је прије општег хаоса видјела већу групу како сједи у башти кафића “Ла страда” и слави Ђурђевдан. Према њеним ријечима, у кафићу су биле три породице, а међу њима је било и дјеце.

- Док су они сједили, стигла је друга већа група људи која је наводно била у оближњем хотелу. Ти што су дошли направили су одмах кавгу и почела је свађа - казала је једна мјештанка Видовданске улице.

Према њеним ријечима, прво је видјела нагуравање између више људи.

- Затим сам чула вриску жена и шкрипу кочница возила. Изненада сам видјела људе на улици како трче, возила јуре, а убрзо сам чула и пуцњаву, више од 15 хитаца је испаљено. Недуго потом је стигла полиција са више возила, те је на цести почела да хапси људе који су се ту задесили. Раније је дио учесника обрачуна побјегао, а мислим да су ти и започели кавгу. Они су отишли неким џиповима и бијесним колима - казала је ова Бањалучанка не желећи да јој помињемо име.

Њен комшија, али и већина запослених у локалима у згради ИРБ-а, испричали су да је до обрачуна више од 10 људи дошло на потезу од 100 метара.

- Нисам разумио шта говоре и према причи вјероватно су  Роми. Чини ми се да су неки младићи спречавали некога да пуца. Видио сам да су трчали према ауту са хрватским регистарским ознакама. Чули су се и пуцњи, али нисам могао видјети ко и на кога пуца. Све се дешавало на потезу од пицерије “Корсо” до семафора код старе зграде Владе РС - испричао је очевидац не желећи да му помињемо име.

У Полицијској управи Бањалука су казали да је полицији око 23.50 пријављено да је у Видовданској улици испаљено више хитаца из оружја.

- Послата је одмах патрола и доласком на мјесто догађаја полиција је затекла осам особа ромске националности које се могу довести у везу са пријавом. У пуцњави није нико повријеђен, а истрагом је утврђено да је Н. О. (27) из Мостара “опелом” ударио малољетника (17), који је након тога из пиштоља пуцао у ваздух - саопштено је из полиције.

Додали су да је утврђено да је седамнаестогодишњак предао оружје петнаестогодишњаку да га сакрије, али је пиштољ пронађен.

  • О свему је обавијештен и дежурни тужилац бањалучког Окружног тужилаштва. Седамнаестогодишњака теретимо за изазивање опште опасности и недозвољену производњу и промет оружја, а Н. О. (29) из Сарајева и петнаестогодишњака за прикривање, док Н. О. из Мостара сумњичимо за наношење тешке тјелесне повреде - рекли су у ПУ Бањалука.

Страх

Мјештани Видовданске улице кажу да их је, када су чули пуцњаву и видјели јурњаву возила, било страх, па су убрзо побјегли у своје куће.

- Вјерујте, било ме је страх, јер тако нешто нисам никад видјела. То је било као у филмовима, туча, јурњава људи и аута. Када се појавила полиција, оне које су ту нашли положили су на тротоар, уз наредбу “Лези доле, одмах”. Закључала сам се у стан и то посматрала с прозора. Чула сам да један од учесника полицији говори: “Ово је моје дијете, прегазио га је ауто” - казала је ова Бањалучанка.

Додаје да је полиција ухапшене испитивала на улици до пола три, а сви су се разишли тек око пет сати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана