Настрадао враћајући се са ловачке прославе

Небојша Томашевић
Настрадао враћајући се са ловачке прославе

Теслић - Јово Мишић (65) из Горњег Булетића код Теслића пронађен је мртав у близини рјечице Инове, а како се претпоставља, настрадао је када се оклизнуо и пао низ стрму литицу у корито ријеке, сазнаје “Глас Српске”.

Мишића су у четвртак, неколико часова иза поноћи, пронашли синови и случај пријавили полицији. Имао је повреде на тијелу које су, како сазнајемо, највјероватније настале усљед пада. Према незваничним информацијама, не искључује се ни могућност да је Мишића ударио аутомобил, те га одбацио у корито ријеке. Обдукцијом тијела, коју је обавио специјалиста судске медицине Љубомир Цуркић, утврђено је да је Мишић преминуо усљед тешких повреда.

- Имао је вишеструке преломе ребара и расцјеп плућа, што је  довело до смрти. Све указује на то да је повреде задобио падом или га је с леђа ударио ауто. Међутим, не могу да тачно кажем како је дошло до тога, то треба да утврди истрага -  казао је Цуркић.

Мјештани Булетића су испричали да је Мишић кобне вечери био на некој прослави у ловачкој кући у селу. Кажу да се овдје највероватније ради о несрећном случају.

- Чуо сам да је комшија који је те вечери био с њим на прослави рекао да се Јово отиснуо и скотрљао низ стрму обалу локалне рјечице и пао на камење. Ту је гадан терен и јако стрмо и клизаво, а пуно је крупног камења. То је као нека литица, а корито ријеке је дубоко два-три метра - казао је мјештанин Борислав Б.

У Полицијској управи Добој, наводећи иницијале, казали су да је у току истрага околности и узрока страдања Јове Мишића.

- Полицији је 1. новембра пријављено да је у Горњем Булетићу код Теслића пронађен мртав Ј. М. и да су га пронашли синови. Одмах је покренута истрага, а надлежни тужилац Окружног тужилаштва у Добоју наредио је и обдукцију. Док се не утврде све околности овог догађаја, не можемо износити више детаља - рекли су у полицији.

Породица

Мјештани Булетића кажу да су иза страдалог Јове остали три сина, кћерка и супруга. Истичу да је ово велики шок за њихову породицу, али и све њих у Булетићу. О страдалом сви они имају само ријечи хвале.

- Јово је био добар комшија и није се ни са ким свађао, нити замјерио - казао је један мјештанин Булетића не желећи да му помињемо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана