Брођанку прогањао путем “Фејсбука”

Н. Б.
Брођанку прогањао путем “Фејсбука”

Брод - Држављанин Србије Ђорђе П. (35) пријављен је добојском Окружном тужилаштву због сумње да је путем друштвене мреже “Фејсбук” прогањао дјевојку из Брода.

Њему се на терет ставља да је од фебруара 2016. па до јула ове године путем “Фејсбука” слао љубавне поруке дјевојци, која није хтјела да има било какав контакт с њим.

- Говорио јој је да је заљубљен и да жели да са њом проведе живот. Прелагао јој је да се нађу. Она није жељела да има било шта са њим. Игнорисала га је, а касније и блокирала на “Фејсбуку”. Међутим, Ђорђе то није могао да прихвати. Он је направио лажни профил, на којем је објављивао њихове заједничке фотографије. Претходно их је обрађивао у рачунарском програму “Фотошоп”, па су на објављеним фотографијама они били загрљени и она њега љуби - испричао је извор близак истрази.

Када је дјевојка видјела лажне заједничке фотографије, све је пријавила полицији. У Полицијској управи Добој рекли су да држављанина Србије терете за прогањање.

- На основу детаљне истраге идентификовали смо осумњиченог. Против њега ће бити поднесен извјештај Окружном тужилаштву у Добоју - саопштили су у полицији.

Полиција у Добоју је у јануару добила сличну пријаву у којој је дјевојка из овог града пријавила да је путем “Фејсбука” прогања бивши момак који живи и ради у иностранству. Добојка је испричала да јој пријети и да је уходи. Према њеним тврдњама, бивши момак јој је слао разне поруке узнемирујућег садржаја преко више профила на овој друштвеној мрежи. Такође је навела да је уходи тако што је наговорио пријатеље да је стално прате да би он знао гдје излази и у каквом је друштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана