Бомбом послата опомена због дроге

Небојша Томашевић
Бомбом послата опомена због дроге

Бањалука - Мета бомбашког напада у бањалучком насељу Росуље био је младић Жељко П. који је хапшен због наркотика и то му је била опомена због неких ранијих послова, сазнаје “Глас Српске”.

“Голф 7” под који је постављена бомба је, како сазнајемо, власништво његовог оца Рушка. П. Бомба је под тим возилом експлодирала у четвртак око 1.30 часова на паркингу иза зграде у улици Краља Петра Другог Карађорђевића 116. Усљед експлозије оштећена су још четири аутомобила, а повријеђених није било.

Извор близак истрази је казао да се претпоставља да би поменути бомбашки напад могао да има везе са наркотицима, али то се још провјерава.

- Да је у питању опомена, указује и то што је коришћена бомба која изазива мање штете. Из даљине када се погледа возило испод којег је експлодирала бомба, не може се ни примијетити да је пуно оштећено - казао је овај извор.

У Полицијској управи Бањалука и бањалучком Окружном тужилаштву нису могли да говоре о детаљима овог случаја. Истакли су да се истрага наставља како би биле утврђене све околности, као и мотив напада с циљем откривања онога ко је то урадио. Према незваничним информацијама, до сада је утврђено да је испод “голфа” експлодирала дефанзивна ручна бомба “М75”. Извор близак истрази је казао да је она некако повезана са штапином који је нападач запалио како би изазвао експлозију.

- Коришћен је спорогорећи штапин, чији дијелови су пронађени на мјесту догађаја. Вјерујемо да је то учињено како би нападач или више њих могли да побјегну на вријеме да не буду примијећени - казао је извор.

Мјештани улице Краља Петра Другог Карађорђевића тврде да нису ништа видјели. Поједини су чули експлозију, али су мислили да је у питању удар грома. Зграда испред које се десио напад усељена је тек прије неколико мјесеци. У том објекту, наводно, живи и бањалучки окружни тужилац Саша Лаботић и још неки бивши и садашњи функционери. Међутим, како сазнајемо, Лаботић није био мета напада.

Докази

Незванично сазнајемо да је полиција током увиђаја експлозије  пронашла дијелове спорогорећег штапина, као и бомбе.

Извор близак истрази је казао да ће сви ти пронађени докази бити послати на вјештачење. Такође, биће урађене и све друге анализе како би покушали да пронађу трагове који би довели до нападача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана