Бомба ранила два младића у Бановићима у пуној дискотеци

Невена Бунић
Бомба ранила два младића у Бановићима у пуној дискотеци

Бановићи - Полиција трага за особом која је бацила бомбу на крцату дискотеку "Кју ем" у Бановићима и том приликом лакше повриједила два младића.

У инциденту, који се десио у суботу у 20.30 часова, повријеђени су младићи Е. С. (23) из Подгорја те К. З. (25) из Бановића. Након експлозије, од које су попуцала стакла на дискотеци, гости су се успаничили и истрчали из објекта. Убрзо је на лице мјеста стигла полиција и хитна помоћ.

У МУП-у Тузланског кантона рекли су да још није познато о каквој експлозивној направи се ради, а није познат ни идентитет особе која је бацила бомбу. Специјалне јединице МУП-а ТК такође су обезбјеђивале објекат током увиђаја.

- Више информација биће познато након вјештачења. У експлозији Е. С. је задобио посјекотине од крхотина стакла и збринут је у Дому здравља у Бановићима. Код друге особе К. З. детонација је изазвала проблем са слухом, али је он одбио медицинску помоћ - рекао је портпарол МУП-а ТК Изудин Шарић.

Додао да полиција покушава да дође до снимака видео-надзора околних објеката и радњи, на којим би евентуално могао бити препознат нападач.

Дискотека "Кју ем" је у сувласништву посланика Парламента ФБиХ Мирсада Кукића, а експлозивна направа бачена је непосредно након именовања нове кантоналне владе Тузланског кантона. Прије неколико дана смијењен је са функције предсједника Повјереништва Кантоналног одбора СДА у Тузланском кантону. Експлозија се догодила у вријеме када је у дискотеци било много млађих особа, међу којима и Кукићев син.

Управа дискотеке "Кју ем" извинила се гостима због непријатности које су доживјели.

- Очекујемо да ћемо убрзо сазнати ко је одговоран за угрожавање живота, здравља и имовине. Нема мјеста паници, настављамо са радом - навели су у дискотеци.

Протест

У центру Бановића одмах након експлозије окупило се стотинак становника, који су били узнемирени и забринути за своју безбједност. Њима су се придружили и рудари Рудника мрког угља Бановићи. Окупљени су се разишли око поноћи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана