Rukomentoj legendi iz Doboja vraćen stan

S. Puhalo, M. Čigoja
Rukomentoj legendi iz Doboja vraćen stan

DOBOJ - Petočlanoj porodici rukometnog reprezentativca bivše Jugoslavije Gorana Stojića iz Doboja, poslije desetogodišnjeg povlačenja po sudovima, vraćen je stan koji je pripadao Goranovom ocu.

Stojićima je stan vraćen poslije odluke Komisije za stambena pitanja Vlade RS da prihvati zahtjev Milanka Nikića za otkaz ugovora o zakupu stana u Doboju, koji je godinama bio predmet spora između Nikića i Stojića.

Goranove nevolje počele su 1996. godine, poslije smrti njegovih roditelja, kada se on sa porodicom vratio iz garsonjere rukometnog kluba u stan na koji je, prema porodičnom i stambenom zakonu, imao pravo na otkup i nasljeđivanje.
Međutim, stan koji je bio vlasništvo Saveznih carina SCG preko noći je pripao Carini Republike Srpske, a potom Upravi za indirektno oporezivanje. Rješenje o dodjeli stana dobio je prvo Savo Vuković, a zatim Milanko Nikić.

Nikić je rekao da je jednostrano otkazao ugovor o zakupu stana i da ga je komisiji predao 29. juna ove godine, iako je, kaže, dobio posljednji spor koji se vodio u Ustavnom sudu BiH.

- Ovo sam uradio zbog pritiska i pristrasnog izvještavanja pojedinih elektronskih i pisanih medija, kao i zbog nekih drugih razloga - rekao je "Glasu Srpske" Nikić.

Goran Stojić istakao je da je sa Komisijom, 22. jula ove godine, sklopio ugovor o zakupu stana u ulici Filipa Višnjića iz kojeg je deložiran na ulicu krajem decembra prošle godine.

- Od tada smo živjeli kod oca moje supruge u Doboju, ali još uvijek ne možemo da se vratimo u stan koji je nenamješten i potrebno mu je temeljito renoviranje - naglasio je Stojić.

Dodao je da su se on i njegova porodica za svo to vrijeme zlopatili.

U nastojanjima da na sudu dokaže da pravo na raspolaganje ovim stanom ima Vlada, a ne Republička carina, odnosno Uprava za indirektno oporezivanje, kaže, vjerovatno nikada ne bi uspio da nije proljetos, zajedno sa suprugom Mladenkom, razgovarao sa premijerom RS Miloradom Dodikom.

- Tada smo mu pokazali svu potrebnu dokumentaciju kojom raspolažemo i od tada se kao strana u sudskom sporu pojavila i Vlada, koja je štitila svoj interes. Tek tada Nikić i ostali su se povukli - kaže Stojić.

Zahvalnost

- Iskrenu zahvalnost želim da uputim "Glasu Srpske" na korektnom i profesionalnom izvještavanju o ovom slučaju u proteklom periodu - rekao je  Milanko Nikić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana