Raspisan konkurs za razmjenu studenata

Srna
Raspisan konkurs za razmjenu studenata

Banjaluka - Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske raspisalo je juče konkurs za sufinansiranje međunarodne razmjene studenata i akademskog osoblja za akademsku 2018/19. godinu.

Konkurs je raspisan za odlazak redovnih studenata prvog, drugog i trećeg ciklusa studija sa javnih visokoškolskih ustanova iz Srpske radi studiranja ili obavljanja stručne studentske prakse u inostranstvu. Predviđeno je sufinansiranje i odlazak akademskog osoblja u inostranstvo radi obrazovnog ili naučnoistraživačkog, odnosno kulturno-umjetničkog rada.

Na konkurs se mogu prijaviti i studenti iz inostranstva radi studiranja ili prakse na javnim visokoškolskim ustanovama ili naučnoistraživačkim ustanovama, odnosno kulturno-umjetničkim ustanovama u Srpskoj, a predviđeno je i sufinansiranje i dolazak akademskog osoblja iz inostranstva  u RS.  Konkurs će biti otvoren do 2. maja i dostupan je na portalu Vlade RS, odnosno stranici Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo. (Srna)+++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana