Забранили улаз "црним људима" због страха од заразе: Извинили се и затворили ресторан

ГС
Забранили улаз "црним људима" због страха од заразе: Извинили се и затворили ресторан

Компанија Мекдоналдс привремено је затворила један свој ресторан у кинеском граду Гуангжоу пошто се у том објекту недавно појавило обавештење да је "црним људима" улаз забрањен. Ресторан је затворен чим су ово увидјели.

Да је обавјештење заиста постојало доказано је и видео-снимком објављеним на друштвеним мрежама, а "Мекдоналдс" је ресторан затворио чим је сазнао за обавјештење које је, уз извињење, одмах уклоњено, наводи ББЦ. На папиру пише да је забрањен улаз "црним људима":

Пошто су се на интернету појавиле гласине да се међу Африканцима шири зараза коронавирусом, у овом кинеском граду расту тензије између домаћег становништва и прилично бројне популације пореклом из Африке, коју у том индустријском граду махом чине трговци.

Услед тога, стотине Африканаца остале су без смјештаја у становима и хотелима.

У одговору на изразе забринутости због дискриминације, власти покрајине Гуангдонг издале су саопштење у којем се истиче пријатељство, партнерство и братски однос између Кине и Африке.

"Мекдоналдс" је реаговао саопштењем у којем се наводи да забрана уласка за људе црне пути не представља инклузивне вриједности те компаније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана