Zabranili ulaz "crnim ljudima" zbog straha od zaraze: Izvinili se i zatvorili restoran

GS
Zabranili ulaz "crnim ljudima" zbog straha od zaraze: Izvinili se i zatvorili restoran

Kompanija Mekdonalds privremeno je zatvorila jedan svoj restoran u kineskom gradu Guangžou pošto se u tom objektu nedavno pojavilo obaveštenje da je "crnim ljudima" ulaz zabranjen. Restoran je zatvoren čim su ovo uvidjeli.

Da je obavještenje zaista postojalo dokazano je i video-snimkom objavljenim na društvenim mrežama, a "Mekdonalds" je restoran zatvorio čim je saznao za obavještenje koje je, uz izvinjenje, odmah uklonjeno, navodi BBC. Na papiru piše da je zabranjen ulaz "crnim ljudima":

Pošto su se na internetu pojavile glasine da se među Afrikancima širi zaraza koronavirusom, u ovom kineskom gradu rastu tenzije između domaćeg stanovništva i prilično brojne populacije poreklom iz Afrike, koju u tom industrijskom gradu mahom čine trgovci.

Usled toga, stotine Afrikanaca ostale su bez smještaja u stanovima i hotelima.

U odgovoru na izraze zabrinutosti zbog diskriminacije, vlasti pokrajine Guangdong izdale su saopštenje u kojem se ističe prijateljstvo, partnerstvo i bratski odnos između Kine i Afrike.

"Mekdonalds" je reagovao saopštenjem u kojem se navodi da zabrana ulaska za ljude crne puti ne predstavlja inkluzivne vrijednosti te kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana