Власница најружнијег пса на свијету: Љубав је једина помогла

Агенције
Власница најружнијег пса на свијету: Љубав је једина помогла

ЊУЈОРК - Прошле седмице одржано је такмичење за најружнијег пса на свијету, а гдје је побједу однио малишан с тешком животном причом. Његова власница доказ је како су љубав и посвећеност најбоље ствари које можете пружити свом љубимцу.

Мr. Happy Face мјешанац је чиваве, а власница Џенеда Бенали удомила га је прије готово годину дана. Она је тада тражила пса који има најмање шанси за удомљавање, и тако је наишла на псића старог 17 година, а који свој јединствени изглед “дугује” низу здравствених потешкоћа.

Џенада Бенали је недавно гостовала у емисији The Morning на ITV-у објаснивши како је Mr. Happy Face за њу “најљепши љубимац на свијету“.

“Није ми угодно рећи најружнији пас на свијету. Он је једно од најљепших створења. То је више слављење његове јединствености и љепоте коју доноси свијету. Ако сви будемо мало љубазнији једни према другима, видјећемо колико овај свијет може бити лијеп”, поручила је она.

Након што је посвојила свог љубимца,  није очекивала да ће он дуго живјети.

“Била сам се помирила с тим да ће Мr. Happy Face морати на хоспитализацију. Чинило ме срећном ако дочекамо бар шест седмица заједно, међутим до сада смо изгурали 10 мјесеци. Његово здравствено стање је много боље. Било је потребно пуно љубави и времена”, додала је она.

Због тумора и неуролошких проблема, овај љубимац мора да носи пелене, а тешко му је и да усправно стоји или се креће. Када је срећан, испушта звук који подсјећа на звук мотора камиона.

Такмичење за најружнијег пса на свијету позива људе из цијелог свијета да покажу своје псе јединственог изгледа настојећи промовисати њихово удомљавање.

Власница и њен љубимац освојили су главну награду од 1.500 долара те пут у Њујорк.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана