Vlasnica najružnijeg psa na svijetu: Ljubav je jedina pomogla

Agencije
Vlasnica najružnijeg psa na svijetu: Ljubav je jedina pomogla

NjUJORK - Prošle sedmice održano je takmičenje za najružnijeg psa na svijetu, a gdje je pobjedu odnio mališan s teškom životnom pričom. Njegova vlasnica dokaz je kako su ljubav i posvećenost najbolje stvari koje možete pružiti svom ljubimcu.

Mr. Happy Face mješanac je čivave, a vlasnica Dženeda Benali udomila ga je prije gotovo godinu dana. Ona je tada tražila psa koji ima najmanje šansi za udomljavanje, i tako je naišla na psića starog 17 godina, a koji svoj jedinstveni izgled “duguje” nizu zdravstvenih poteškoća.

Dženada Benali je nedavno gostovala u emisiji The Morning na ITV-u objasnivši kako je Mr. Happy Face za nju “najljepši ljubimac na svijetu“.

“Nije mi ugodno reći najružniji pas na svijetu. On je jedno od najljepših stvorenja. To je više slavljenje njegove jedinstvenosti i ljepote koju donosi svijetu. Ako svi budemo malo ljubazniji jedni prema drugima, vidjećemo koliko ovaj svijet može biti lijep”, poručila je ona.

Nakon što je posvojila svog ljubimca,  nije očekivala da će on dugo živjeti.

“Bila sam se pomirila s tim da će Mr. Happy Face morati na hospitalizaciju. Činilo me srećnom ako dočekamo bar šest sedmica zajedno, međutim do sada smo izgurali 10 mjeseci. Njegovo zdravstveno stanje je mnogo bolje. Bilo je potrebno puno ljubavi i vremena”, dodala je ona.

Zbog tumora i neuroloških problema, ovaj ljubimac mora da nosi pelene, a teško mu je i da uspravno stoji ili se kreće. Kada je srećan, ispušta zvuk koji podsjeća na zvuk motora kamiona.

Takmičenje za najružnijeg psa na svijetu poziva ljude iz cijelog svijeta da pokažu svoje pse jedinstvenog izgleda nastojeći promovisati njihovo udomljavanje.

Vlasnica i njen ljubimac osvojili su glavnu nagradu od 1.500 dolara te put u Njujork.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana