У којој доби млади у Европи напуштају домове својих родитеља: БиХ је међу најстаријим

GS
Foto: Ilustracija

Занимљива мапа подијељена на Инстаграму и ТикТоку приказује просјечну доба људи у којој напуштају дом својих родитеља, а за БиХ је то доба од 30 година.

 

Највише година кад напуштају дом родитеља имају Црногорци, а просјечна доб износи 33 године према споменутој мапи. У супротности с Црном Гором, најраније се осамостаљују Швеђани и то са 17 година у просјеку.

Када се ради о Босни и Херцеговини просјек година у којима напуштају дом својих родитеља износи 30, а исти просјек година важи за Италију и Португал.

Узевши у обзир податке за остале земље Европе, БиХ спада међу земље на врху листе - односно оне у којима млади најкасније напуштају родитеље. Испред су само Хрватска и Црна Гора.
Говорећи о земљама Балкана - у Хрватској је просјек година за осамостаљивање 32, Србији 29, а Албанија, Македонија, Грчка и Бугарска имају исту просјечну доба - 28 година.
Међу државама у којима млади најраније напуштају дом родитеља су претходно споменута Шведска с просјеком од 17 година, слиједе Норвешка с 20, Данска с 21, Финска с 22, Потом Белгија, Ислад и Естонија с 23, преноси Кликс

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RH or JH (@ishowgeography)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана